Lightway Blue Performance

Duurzaam bouwen met Blue Performance

Met de unieke gepatenteerde Blue Performance levert Lightway het enige echte antwoord op het probleem van condensatie in daglichtbuizen. Bovendien maakt het Lightway daglichtbuizen geschikt voor duurzame energiezuinige bouw en toepassing in passieve gebouwen en huizen.

De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of driedubbel glas, geïntegreerd in een polystyreen (XPS) isolatie plaat. Lightway is daarmee de enige producent die de isolatie van de daglichtbuis hermetisch integreert in de isolatielaag, waarmee de koudebrug echt wordt doorbroken.

De Blue Performance is ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de strengste eisen van het passiefhuis principe, waarbij huizen extreem goed geïsoleerd worden. Lightway® behaalt met de Blue Performance dan ook de laagste u-waarden in de markt van de daglichtproducenten en voldoet ruimschoots aan de strengste normen van het passieve huisbouw principe.

Blue Performance u-waarde 0.6 en 0.4*

Het Lightway Blue Performance 0.6 isolatie element is uitgevoerd met dubbel HR+glas, waarmee met het hele systeem een isolatie u-waarde 0.6 W/m²K* wordt gerealiseerd en voldoet daarmee al aan de passiefbouw normen. De Blue Performance 0.4 is uitgerust met driedubbel glas, waardoor een u waarde van 0.4 W/m²K* gerealiseerd kan worden.

Lightway Blue Performance® 0.6 en 0.4

Het element is op elke gewenste plek in de daglichtbuis te plaatsen zodat deze wordt aangepast aan de isolatie laag van het dak.

* Bron: Thermal Evaluation of Tubular Light Guides (Brno University of Technology) down te loaden onder tabblad Techniek op deze website.

Lightway Blueperformance zorgt ervoor dat:

  • Condenswaterlekkages worden voorkomen en daarmee dus schade aan interieur of gebouw
  • Er in de winter geen warmte verloren gaat via de daglichtbuis
  • Er in de zomer geen ongewenste zonnewarmte binnenkomt
  • Er geen natte plafonds of muren ontstaan of schimmelplekken
  • Daglichtbuizen voldoen aan de standaarden voor thermische isolatie in passieve huizen en ‘low-energy’ huizen