Daglicht

Kies voor een daglichtbuis in een plat dak of wand

Bent u zoek naar een energiezuinige vervanging van daglicht? Laat het echte daglicht transporteren naar uw ruimte met de daglichtbuizen van Lightway! Met onze daglichtbuis bespaart u kosten, omdat u uw lampen niet meer aan hoeft te maken. Onze lichtstraat geeft u namelijk voldoende daglicht door zijn glasvezel koepels en daglichtbuizen. Heeft u ook interesse in onze duurzame oplossing? Wenst u bijvoorbeeld een lichtbuis op uw dak of een energiezuinig dakraam voor uw passiefhuis? Benader ons voor uw gewenste daglichtbuis.

Ontdek wat een lichtstraat u te bieden heeft

Uit onderzoek blijkt dat we, door in contact te staan met zonlicht, ons stukken beter en gelukkiger voelen. Dat is ook niet zo vreemd, want zonlicht voedt ons met onder andere vitamine D. Beschikt uw pand over donkere plekken zonder (voldoende) ramen? Zoals een donker trappenhuis, de badkamer, het toilet, een hoek in de woonkamer, een inloopkast en een kelder? Laat ons in deze ruimtes dan daglichtbuizen plaatsen. Deze ingenieuze producten gelden niet zozeer als een vervanging van daglicht, ze brengen u echt daglicht door een glasvezel koepel en buis. Zo hoeft u geen elektriciteit meer te gebruiken, waardoor u enorm bespaart op uw kosten.

Profiteer van echt daglicht door uw dakraam

Wellicht heeft u eerder al andere termen voor een daglichtbuis zien staan. Denk aan lichtstraat, light tube, solar tube, daglichtspot, zontunnel, lichtkoker en spiegelbuis. Wat de naam ook mag zijn, het doel is steeds hetzelfde. Daglicht brengen via een lichtbuis in een plat dak of wand, zonder elektriciteit te hoeven gebruiken. Hoe onze daglichtbuizen dit voor elkaar krijgen, leggen wij u graag uit. Ook kaarten we gaandeweg direct aan waarin onze lichtbuis zich onderscheidt van vergelijkbare producten van andere aanbieders. Wat we nu alvast met u willen delen, is dat de lichtopbrengst van onze daglichtbuizen zeker decennialang gelijk blijft!

Light tubes

Duurzaam

Techniek

Kom erachter hoe een daglichtbuis werkt

We leggen u graag uit hoe onze lichtbuizen echt daglicht door een glasvezel koepel en buizen kunnen transporteren. Het daglicht wordt opgevangen door een hoogwaardige kristalglazen koepel. Dit zonlicht komt vervolgens terecht in een hoogreflecterende lichtstraat. Eenmaal aangekomen bij de diffuser, wordt het daglicht optimaal in de te verlichten ruimte verspreid. U ziet, onze lampen zorgen niet voor een vervanging van daglicht, maar brengen écht daglicht. Wat ons onderscheidt van andere aanbieders, is dat onze koepel en diffuser van kristalglas/glas/glasvezel zijn gemaakt. Concurrenten gebruiken namelijk veelal kunststof. En waar zij hun daglichtbuizen beplakken met een soort folie, brengen wij er een vaste zilver en silicium oxidelaag in aan.

Lees meer informatie over onze daglichtbuizen

Het idee een hoogreflecterende laag van zilver en silicium op de aluminium grondlaag van een daglichtbuis aan te brengen, komt voort uit de vacuüm plasma techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat er een superreflecterend, homogeen, flexibel en mechanisch duurzaam oppervlak ontstaat. Dit spiegeloppervlak is kwalitatief zeer hoogwaardig. U krijgt er niet voor niets 25 jaar garantie op. Staat het spiegelende oppervlak van uw lichtstraat in een richthoek van 45 graden? Dan wordt er een gerichte reflectiewaarde van maar liefst 98% gerealiseerd. Kortom, u krijgt hierdoor bijna de volle 100% aan vervanging van daglicht. Wenst een daglichtbuis op een plat dak, als dakraam of in een wand? Omdat onze daglichtbuizen op grote afstanden daglicht kunnen transporteren, is er van alles mogelijk.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Zo zorgt een lichtbuis op uw dak voor een gezonde omgeving

Heeft u aan het eind van elke (werk)dag ook zo’n last heeft van concentratieproblemen, stress en vermoeide ogen? Dat komt waarschijnlijk deels doordat u de hele dag onder (TL-)lampen heeft gewerkt. U ontvangt daardoor te weinig daglicht, waardoor op de lange termijn zelfs een verlaagde weerstand en hartproblemen van kunnen ontstaan. Daarom is een natuurlijke en duurzame vervanging van daglicht zeer belangrijk. Als u daglicht door onze glasvezel daglichtbuizen ontvangt, geniet u van vele voordelen. Zo wordt uw woon- of werkplek een stuk gezonder én u bespaart enorm veel kosten. Dankzij onze daglichtbuis verdwijnen uw kosten voor elektrische lampen namelijk als sneeuw voor de zon. Kortom, laat ons spoedig een daglichtbuis in uw plat dak of als dakraam monteren in uw pand!

Profiteer van de voordelen van een daglichtbuis

Als u een lichtbuis op uw dak wenst, een lichtstraat in uw plat dak of een daglichtbuis als dakraam, dan geniet u van vele voordelen. Zo leveren daglichtbuizen u onder andere het volgende op:

 • Maar liefst 25 jaar fabrieksgarantie
 • Keuze uit vijf diameters voor elk type (plat) dak of wand
 • Geen koudebrug, hermetische isolatie dankzij de ‘Blue Performance’
 • De Lightway Crystal serie is al, met bochten tot 90°, te verlengen tot 16m
 • Onze kristalglazen koepels zijn voor krassen, aanslag en verkleuring ongevoelig

Heeft u al een idee van welk soort daglichtbuizen u in uw dak of wand wenst? Wij leggen u graag meer uit over onze verschillende series. Lees verder of neem direct contact met ons op.

Ontdek onze series in daglichtbuizen

Ter vervanging van daglicht hebben wij 3 verschillende series gerealiseerd:

 • Lightway Crystal serie
 • Lightway Silver serie
 • Lightway Blue Performance

Als u kiest voor een Lightway Crystal daglichtbuis, dan beschikt u over een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis en een diffuser van natrium-kaliumglas. Deze lichtstraat is ideaal voor in een woon- of kantoorruimte. Voor grotere projecten en voor de utiliteitsbouw hebben we de Lightway Silver serie ontwikkeld. Deze daglichtbuizen hebben de grootste diameters die te verkrijgen zijn. Tegen eventuele condensatie in de lichtbuis op uw dak hebben wij onze unieke gepatenteerde Blue Performance beschikbaar. Met dit isolatie element is uw daglichtbuis direct geschikt voor energiezuinige bouw en passiefhuizen.

Wanneer biedt een daglichtbuis uit de Crystal serie uitkomst?

Onze Crystal serie bestaat uit vier modellen. Voor het verlichten van een wat kleinere ruimte, zoals een entree, toilet, kastruimte of corridor, is de Crystal 200 HP geschikt. Zelfs bij bewolking transporteert de 200 HP voldoende licht voor ruimtelijke oriëntatie in de betreffende ruimte. Voor het verlichten van wat grotere bergruimtes, toiletten, badkamers en hallen hebben we de Crystal 300 HP gemaakt. Deze kan, vanwege de hogere lichtopbrengst, ook prima gebruikt worden boven het werkblad of het aanrecht van uw keuken. Zelfs op bewolkte winterdagen stroomt er voldoende daglicht door deze glasvezel lichtbuis. De Crystal 400 HP geeft nóg meer licht en is bedoeld voor bijvoorbeeld een traphal, voor bij uw werk- en leesplek, voor in een donkere hoek in de woonkamer of een uitbouw of boven uw bank of eettafel. De grootste variant in deze serie is de Crystal 600 HP. Met een doorsnede van 52cm geeft deze daglichtbuis enorm veel zonlicht.

Kies in deze gevallen voor een daglichtbuis uit de Silver serie

Voor de nog grote ruimtes, zoals een winkelruimte, trappenhuis of magazijn, biedt de Lightway Silver serie uitkomst. De diameters van deze daglichtbuizen zijn nog groter dan bij de Crystal serie. Kies voor de Silver 600, als u ook op een bewolkte winterdag van een ruime hoeveelheid daglicht wilt genieten. Zo kunt u moeiteloos werken, koken, schrijven en lezen, zonder elektrisch licht te hoeven gebruiken. U ontvangt immers vanuit uw wand, dakraam of plat dak een natuurlijke en energiezuinige vervanging van daglicht. Of eigenlijk moeten we spreken van een verplaatsing van daglicht, gezien u echt daglicht door onze glasvezel lichtstraat ontvangt. De Silver 600 daglichtbuis reikt tot wel 20 meter lang. De hoogste lichtopbrengst ontvangt u met de Silver 800. Deze kan wel 30 meter lang zijn en bereikt het hele jaar door hoge daglichtwaarden. Deze daglichtbuis is geschikt voor in warenhuizen, de gezondheidszorg, kantoren en bijvoorbeeld in het plat dak boven uw zwembad. Ook in hoge plafonds voldoen ze prima als dakraam.

Verrijk de lichtbuis op uw dak met Blue Performance

Wilt u optimaal kunnen profiteren van de daglichtbuizen en daarmee uw kosten in energieverbruik nog meer drukken? Kies dan voor onze Blue Performance. Dit is een isolatie element dat bestaat uit dubbel of driedubbel anti-reflecterend glas en Argongas. Wij hebben dit element geïntegreerd in een polystyreen (XPS) isolatieplaat. Hierdoor integreren we de isolatie van de daglichtbuis hermetisch in de isolatielaag en wordt de koudebrug optimaal doorbroken. Met Blue Performance voldoen onze daglichtbuizen aan de strengste eisen en normen aangaande de isolatie van passiefhuizen. Onze vervanging van daglicht draagt de laagste u-waarden binnen de daglichtproducten. Kiest u voor de Blue Performance 0.6, met dubbel HR+glas? Dan wordt er een u-waarde van 0.6 W/m²K gerealiseerd. Gaat u voor de Blue Performance 0.4, met driedubbel glas? Dan beschikt u over een daglichtbuis met een u-waarde van 0.4 W/m²K. De Blue Performance elementen zijn op elke gewenste plek in de lichtstraat te plaatsen.

De voordelen van een Blue Performance daglichtbuis op een rij

Wij willen u graag nog duidelijker maken hoeveel voordelen u geniet als u uw daglichtbuis laat verrijken met Blue Performance. Daarom hebben we hier enkele belangrijke voordelen voor u op een rij gezet:

 • Geen ongewenste zonnewarmte in de zomer
 • Geen natte plafonds, muren of schimmelplekken
 • Geen condenswaterlekkages en dus geen schade
 • Geen warmteverlies via de daglichtbuis in de winter
 • Optimale thermische isolatie voor in ‘low energy’ huizen

Wilt u weten of uw gewenste daglichtbuis geschikt is voor Blue Performance? Bent u benieuwd naar of uw mogelijkheden afhankelijk zijn van of u uw lichtbuis op het dak als dakraam of in uw wand heeft? En bent u benieuwd naar de kosten van een lichtstraat? Neem contact met ons op.

Waar komt deze vervanging van daglicht optimaal tot zijn recht?

Onze vervanging van daglicht, door de glasvezel koepel, lichtbuis en diffuser, kan op verschillende plekken worden aangebracht. Waar de daglichtbuis het meest tot zijn recht komt, hangt af van uw locatie en situatie. Denk aan de factoren in de te verlichten ruimte, de seizoens- en weersomstandigheden en waar de koepel geplaatst gaat worden. Wij bieden oplossingen voor zowel een plat dak, een schuin dak als voor in een wand. Wij houden graag rekening met uw voorkeuren. Ook adviseren wij u desgewenst over waar wij de meeste lichtopbrengst verwachten. Maak een afspraak met ons, zodat wij u meer kunnen vertellen over de mogelijkheden, toepassingen en voordelen van een daglichtbuis.

Ontdek de accessoires voor onze daglichtbuizen

Om uw daglichtbuis nog beter en prettiger te laten functioneren, hebben wij diverse accessoires ontwikkeld:

 • Inbouwverlichting
 • Dimmers
 • Blue Performance
 • Dubbele diffuser
 • Op maat gemaakte dakopstanden

Wilt u meer weten over de eigenschappen van de accessoires? Lees dan verder. Wenst u direct een offerte te ontvangen van uw gewenste accessoires, daglichtbuis en hun kosten? Neem dan contact met ons op.

Welke accessoire wenst u voor uw daglichtbuis?

Wilt u ook in de avond kunnen genieten van prettig licht vanuit uw lichtstraat of dakraam? Kies dan voor inbouwverlichting in de vorm van energiezuinige LED lampen of een halogeen inbouwset. Heeft u juist overdag niet altijd behoefte aan een vervanging van daglicht? Verrijk de lichtbuis op uw dak dan met een dimmer. Deze is gemaakt van natriumkalium glas met een speciale anti-reflectielaag. De dimmer zorgt ervoor dat u zelfstandig uw daglichtbuis kunt openen en sluiten. Over de voordelen van Blue Performance hebben we het eerder al gehad. Is deze optie u iets te prijzig, maar wilt u wel genieten van een oplossing tegen warmteverlies? Kies dan voor onze dubbele diffuser. Met deze diffuser maakt u uw lichtstraat ook geschikt voor passiefhuizen. Voor langdurige prestaties raden wij u onze op maat gemaakte dakopstanden aan. Wij maken deze altijd van hetzelfde materiaal als uw (plat) dak. Wenst u ook echt daglicht door onze glasvezel daglichtbuizen te ontvangen? Benader ons vandaag nog!

Ontmoet uw partner in daglichtbuizen

Wilt u een vervanging van daglicht ontvangen door glasvezel daglichtbuizen? Kies dan voor een daglichtbuis van Lightway. Wij kunnen deze monteren in uw schuine dak, in een plat dak, als dakraam of in uw wand. Kies voor een daglichtbuis en bespaar kosten op uw energieverbruik. Benader ons, zodat wij u aan de juiste lichtbuis kunnen helpen. Bel naar 0346-769098, stuur een e-mail naar info@lightwaynederland.nl of vul ons online contactformulier in. Wij voorzien uw pand graag van een kwalitatieve daglichtbuis!