Light Tube

Kies voor een light tube

Heeft u interesse in een lighttube of meerdere daglichtbuizen? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Lightway. Met onze light tubes haalt u écht daglicht in uw woning of bedrijfspand, zonder gebruik te hoeven maken van elektriciteit. U maakt hiermee dus zowel een energiezuinige als een duurzame keus. Onze daglichtsystemen zijn hierdoor ook prima geschikt voor de hoogste isolatie-eisen voor duurzame en ‘low-energy’ bouw. Wij hebben een passende light tube voor elk dak en iedere wand.

Ontdek wat een lighttube precies is

Een Lightway light tube transporteert écht daglicht naar elke gewenste ruimte in huis. Hiervoor hoeft dus geen elektriciteit te worden gebruikt. Wij hebben deze oplossing niet zomaar bedacht. Het is namelijk veelvuldig aangetoond dat we ons allemaal een stuk beter en gezonder voelen als we in contact staan met echt daglicht. Daarnaast zorgt daglicht voor een prettigere beleving dan leven en werken onder lampen. Zeker voor plekken waar weinig daglicht terecht kan komen, zoals een donker trappenhuis, een hoek in de woonkamer, de badkamer, het toilet, een inloopkast en een kelder, hebben enorm veel baat bij daglichtbuizen. Lees verder om meer voordelen te ontdekken van de lighttube.

Lightway
 • Fantastisch advies, snelle levering (voorrad) en een overtroffen resultaat ten opzichte van de verwachting.

  Reyer uit De Meern
 • LW300 + Blue performance Zelfmontage. Zeer goed systeem en beter door de glazen kap schoner en niet mat verwerend zoals kunstof. gemonteerd in juni 2018 afgemonteerd september 2018. late beoordeling zodat de donkere wintermaanden mee gewaardeerd zijn. Werkt perfect en geeft ook op de wat donkere dagen nog extra daglicht. de verdeling van het licht is zeer goed. Montage heeft wat tijd en aandacht nodig maar is niet heel erg moeilijk. Contact met Lightway is zeer correct en vriendelijk verlopen.

  Peter uit Bergen op Zoom
 • Na een telefoontje dat er vliegjes in ons systeem zaten is een medewerker persoonlijk bij ons thuis geweest om de installatie van onze twee systemen te controleren. Al snel bleek dat de glazen kap niet geheel aansloot op de buizen. Dit was, door externe installateur, niet voldoende gemonteerd. Door medewerker van Lightway Nederland is dit vakkundig hersteld zodat de glazen kappen nu strak aansluiten op de buizen.
  Goede service, ook jaren na aanschaf en een persoonlijke benadering…top.

  Peter uit Bilthoven
 • Het lichtopbrengst valt mij tegen, ik had hier meer van verwacht.

  Henny uit Vledder
 • Kort schakelen, snel handelen. Prima product, werkt uitstekend. Montage handleiding kan wel iets duidelijker.

  Wim uit Oud-Beijerland
 • Montagetips voor de aannemer waren heel welkom. De initieel gegeven prijs was even onduidelijk, maar werd goed opgelost.

  Yoox uit Utrecht
 • Zelf geplaatst in december 2017 met behulp van een vriend die dakdekker is. Product overtreft mijn verwachtingen. Geen seconde spijt van deze keus. Leverancier zeer klantvriendelijk. Communicatie per email en telefoon heel goed, snel en effectief; ook na de koop! Bochten goed op rechte stuk laten aansluiten vroeg wel wat aandacht, maar dit is zeker geen reden om te twijfelen over de oplossing. Product en leverancier van harte aanbevolen! Veel plezier met uw oplossing!

  Sjaak uit LW600, Blue Performance, Anders
 • Eerst georienteerd op internet voor daglichtsystemen en zo bij de Dylightcompany terecht gekomen. Zeer prettig advies maar we twijfelden enorm aan de hoeveelheid systemen en toen is er iemand bij ons thuis gekomen. Helemaal top. De montage verliep vlot en ook de nazorg. Het laatste vind ik het belangrijkste, hoe gaat het na de aanschaf. We kunnen de daylightcompany van harte aanbevelen en zijn ontzettend blij met onze 2 daglichtsystemen.

  Sylvia uit Huizen
 • Super advies, deskundig uitgelegd. Zou er zo weer een kopen maar dat zal overbodig zijn.

  Anouk uit Breda
 • Bij de aanbouw van onze keuken zijn wij vergeten om een lichtkoepel te plaatsen. Ons aanrechtblad is achterin de keuken en niet bij het raam. Hierdoor is onze keuken vrij donker, we hebben wel witte kastjes maar ook een zwart aanrechtblad. We hadden altijd licht aan boven het aanrechtblad en ook boven de baldakijn. Wij hebben de Lightway in onze keuken geplaatst. Net naast de baldakijn en zo hebben we veel meer licht op het aanrechtblad gekregen. Hij paste net tussen 2 balken in. Een geweldige oplossing. Wij zijn heel blij met de Lightway daglicht koepel. Zeker aan te raden, het werkt perfect.. MVG Hugo Stuurman.

  Hugo uit Waddinxveen

Profiteer van jarenlang daglichtplezier met de light tube

Voor een daglichtbuis, zoals onze light tube, bestaan verschillende benamingen. Zo is er de daglichtspot, de spiegelbuis, de zontunnel, de lichtkoker en uiteraard de lighttube. Maar hoe ze ook genoemd worden, ze beogen allemaal hetzelfde doel. Het brengen van meer daglicht in huis of op uw werkplek, daar waar ramen niet gewenst zijn of niet mogelijk zijn. Wij leggen u graag uit hoe de light tubes van Lightway daglicht in uw ruimte brengen. Ook stippen we graag aan waarin onze daglichtbuizen zich onderscheiden van andere vergelijkbare producten op de markt. Om te beginnen blijft de lichtopbrengst van onze light tubes wel tientallen jaren gelijk!

Hoe werken de light tubes van Lightway?

Daglicht in uw ruimte is te verkrijgen met een kristalglazen koepel, een hoogreflecterende lighttube en een diffuser. De koepel vangt het daglicht op. Dit daglicht wordt vervolgens doorgeleid in een hoogreflecterende daglichtbuis. Hierna wordt het daglicht door de diffuser optimaal in de te verlichten ruimte verspreid. De kwaliteit van de lichtdoorlatende en reflecterende onderdelen van de light tube is zeer hoogstaand. Dit brengt ons meteen naar wat ons onderscheidt van andere leveranciers. Wij leveren namelijk een kristalglazen koepel en een glazen diffuser. Terwijl andere aanbieders op de markt veelal werken met kunststof. Ook hebben wij in onze lighttubes een vaste zilver- en silicium oxidelaag aangebracht. Andere partijen ‘verrijken’ hun daglichtbuizen slechts met opgeplakte folie.

Producten

Lightway

Crystal Serie

Een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis (met opgedampt ziver en silicium) en een lichtdiffuser van natrium-kaliumglass.

Lightway

Silver Serie

Speciaal voor de grotere projecten en utiliteitsbouw heeft Lightway de Silver serie ontwikkeld. Met de 800 brengt Lightway een van de grootste diameters op de markt van daglichtbuizen.

Lightway

Blue Performance

Duurzaam bouwen met Blue Performance Met de unieke gepatenteerde Blue Performance levert Lightway het enige echte antwoord op het probleem van condensatie in daglichtbuizen.

Lightway

Accessoires

Wilt u de Lightway ook ’s avonds gebruiken? Lightway biedt u de keuze uit een halogeen inbouwset of een energiezuinige LED verlichting.

Ontvang 25 jaar garantie op het spiegeloppervlak

Graag leggen wij u nog wat meer uit over onze lighttube. Deze daglichtbuis is namelijk voorzien van een ingenieuze spiegelende oppervlakte. Deze zorgt bij een richthoek van 45 graden voor een gerichte reflectiewaarde van maar liefst 98%. Hierdoor wordt het daglicht optimaal door de buis naar de diffuser geleid. Dit resulteert in een maximale lichtopbrengst. Een ander groot voordeel van het gladde spiegeloppervlak van onze light tube, is dat hierdoor grote afstanden voor daglichttransport kunnen worden gerealiseerd. Het superreflecterende oppervlak van de lighttube is te danken aan het gebruik van de vacuüm plasma techniek. Hierbij wordt een hoogreflecterende laag van zilver en silicium op de aluminium grondlaag aangebracht. Als gevolg ontstaat er een flexibel, superreflecterend, homogeen en mechanisch duurzaam oppervlak. De kwaliteit van dit spiegeloppervlak is zo hoogwaardig dat de fabrikant er wel 25 jaar garantie op geeft.

Kies voor de gezonde en duurzame oplossing

Per dag betalen we per huishouden en per bedrijf een zeker bedrag om onze woon- en werkplekken te verlichten. En dat terwijl we steeds meer gemotiveerd, dan wel verplicht, worden ons energieverbruik danig terug te dringen. Zet nu alvast een grote stap in de juiste richting door te kiezen voor onze light tubes. Als u een light tube in uw wand of dak laat plaatsen, hoeft u overdag geen gebruik meer te maken van uw lampen. Onze daglichtspots voorzien uw leef- en werkruimtes namelijk van voldoende, natuurlijk én gezond daglicht. Want weet u waarom u aan het eind van elke (werk)dag last heeft van vermoeide ogen? Dat komt omdat u urenlang actief bent geweest onder TL-verlichting. Dat gebrek aan daglicht kan zorgen voor onder andere concentratieproblemen, moeheid, hartproblemen, stress en een verlaging van uw immuunsysteem. Zorg er dus voor dat uw woon- en werkplek een gezonde en prettige plek wordt, dankzij onze light tubes.

Profiteer van de voordelen van een lighttube

Graag sommen wij enkele belangrijke voordelen van onze light tubes op. Laat u een light tube in uw dak of wand monteren? Dan profiteert u van tenminste de volgende voordelen:

 • Geniet van maar liefst 25 jaar fabrieksgarantie
 • Ruime keuze uit vijf diameters voor elk type dak of wand
 • Geen koudebrug, hermetische isolatie dankzij de ‘Blue Performance
 • De Lightway Crystal serie is al te verlengen tot 16m met bochten tot 90°
 • Onze kristalglazen koepels zijn ongevoelig voor krassen, aanslag en verkleuring

Weet u al welk soort lighttube u in uw wand of dak wenst? Lees verder om de verschillen tussen onze series te ontdekken. Of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Welke series light tubes bestaan er?

Lightway heeft inmiddels 3 series aan light tubes ontwikkeld. Deze staan bekend als de:

 • Lightway Crystal serie
 • Lightway Silver serie
 • Lightway Blue Performance

Onze Lightway Crystal daglichtbuizen bestaan uit een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis en een lichtdiffuser van natrium-kaliumglas. Perfect voor in een kantoor- of woonruimte. Heeft u een light tube nodig voor een groter project of voor in de utiliteitsbouw? Kies dan voor de Lightway Silver serie. Deze daglichtbuizen hebben de grootste diameters op de markt. Wilt u een oplossing tegen eventuele condensatie in daglichtbuizen? Verrijk uw light tubes dan met onze unieke gepatenteerde Blue Performance. Bovendien worden uw daglichtbuizen hiermee direct geschikt voor duurzame, energiezuinige bouw en passieve huizen.

Als u kiest voor light tubes uit de Crystal serie

Als u kiest voor de Crystal serie, kunt u kiezen uit vier modellen. De Crystal 200 HP is geschikt voor het verlichten van de wat kleinere ruimtes. Denk aan een kleine entree, een toilet, een kastruimte of een corridor. Zelfs als het bewolkt is, levert de 200 HP voldoende licht in uw pand voor ruimtelijke oriëntatie. De Crystal 300 HP is geschikt voor het verlichten van toiletten, badkamers, bergruimtes en halruimtes. Omdat de HP 300 wat sterker is dan de HP 200, is deze ook prima geschikt om bijvoorbeeld het aanrecht of werkblad in uw keuken te verlichten met daglicht. Ook deze lighttube brengt tijdens bewolkte winterdagen voldoende licht. Kies voor de Crystal 400 HP als u een grotere halruimte, traphal, badkamer of toilet wilt voorzien van daglicht. Ook is dit model zeer geschikt voor het brengen van voldoende daglicht in een donkere hoek in de woonkamer of een uitbouw, voor bij uw werk- en leesplek, boven bureaus, boven de eettafel of bij de bank. Voor het allermeeste daglicht hebben we de Crystal 600 HP ontwikkeld. Deze light tube is het allergrootst, met een doorsnede van 52cm.

Als u kiest voor light tubes uit de Silver serie

Wenst u nog meer daglichtopbrengst in grote ruimtes, zoals in een kantoor, winkelruimte, trappenhuis, magazijn, grote badkamer of op de werkplek in uw keuken? Kies dan voor de Lightway Silver serie. De diameters van deze serie zijn nog groter dan bij de Crystal serie. De Silver 600 levert, zelfs op een bewolkte winterdag, een ruime hoeveelheid daglicht. Wilt u ergens kunnen werken en lezen overdag, zonder gebruik te hoeven maken van elektrisch licht? Dan is deze light tube zeer geschikt. Deze variant is bovendien zeer efficiënt voor lange afstandsbuizen. Ze reiken tot wel 20 meter van de koepel. Nog een stap hoger in lichtopbrengst is de Silver 800. Deze haalt hoge daglichtwaarden onder elke weersconditie en in elk seizoen. Ook deze lighttubes zijn ideaal voor in kantoren, winkels, fabriekshallen, magazijnen, warenhuizen en zelfs voor in de gezondheidszorg. Wenst u deze light tube in uw woning? Plaats deze dan, vanwege zijn zeer hoge performance en effectieve daglichttoetreding, bijvoorbeeld in het dak boven uw zwembad, in grote woonruimten of in de wand uw van keuken. Ook bij hoge plafonds zijn deze daglichtbuizen zeer effectief. De lengte van deze daglichtbuis kan wel 30 meter zijn, inclusief meerdere bochten.

Als u kiest voor een light tube met Blue Performance

Wilt u uw lighttube optimaal isoleren? Verrijk deze dan met onze Blue Performance. Dit isolatie element bestaat uit dubbel of driedubbel anti-reflecterend glas en Argongas, geïntegreerd in een polystyreen (XPS) isolatieplaat. Met deze unieke oplossing zijn wij de enige producent die de isolatie van de light tube hermetisch integreert in de isolatielaag. Hierdoor doorbreken we de koudebrug optimaal. De Blue Performance hebben we speciaal ontwikkeld, zodat onze light tubes kunnen voldoen aan de strengste eisen en normen van het passiefhuis principe. Hierbij is een optimale isolatie namelijk een vereiste. Dankzij dit isolatie element realiseren we de laagste u-waarden in de markt van de daglichtproducten. De Blue Performance 0.6 is uitgevoerd met dubbel HR+glas. Hiermee wordt met het hele systeem een isolatie u-waarde van 0.6 W/m²K gerealiseerd. De Blue Performance 0.4, die is uitgerust met driedubbel glas, creëert een u-waarde van 0.4 W/m²K. Deze isolatie elementen zijn op elke gewenste plek in de lichttube te plaatsen.

Ontdek de voordelen van een Blue Performance light tube

Om u het profijt van Blue Performance nog duidelijker te maken, sommen we enkele belangrijke voordelen graag voor u. Door dit isolatie element aan te laten brengen in uw lighttube, zorgt u ervoor dat:

 • Er geen ongewenste zonnewarmte binnenkomt in de zomer
 • Er geen natte plafonds, muren of schimmelplekken ontstaan
 • Er geen warmte verloren gaat via de daglichtbuis in de winter
 • Er geen condenswaterlekkages ontstaan en er dus geen schade ontstaat
 • Er wordt voldaan aan de thermische isolatie eisen in passieve/‘low-energy’ huizen

Bent u benieuwd of de light tube in uw wand of dak geschikt is voor de toevoeging van Blue Performance? Neem contact met ons op. Dan leggen wij u graag meer uit over de mogelijkheden, toepassingen en voordelen van Blue Performance.

Moet ik mijn gewenste lighttube in een dak of wand plaatsen?

De lichtopbrengst van een light tube hangt af van diverse factoren. Zo zijn er de seizoens- en weersomstandigheden, factoren in de te verlichten ruimte en de locatie van de koepel. Zo kunt u onze light tube in uw dak of wand laten aanbrengen. Heeft u al een bepaalde voorkeur? Dan houden wij daar uiteraard rekening mee. Wenst u graag geadviseerd te worden in of uw daglichtbuis beter in de wand of het dak gemonteerd kan worden? Laat ons dan een bezoek brengen aan uw pand, zodat wij uitvoerig kunnen bestuderen waar u de meeste daglichtopbrengst kunt verwachten.

Ontdek de accessoires voor onze light tubes

Voor onze lighttubes zijn de volgende accessoires te verkrijgen:

 • Inbouwverlichting
 • Dimmers
 • Blue Performance
 • Dubbele diffuser
 • Op maat gemaakte dakopstanden

Lees verder om meer te weten te komen over deze accessoires.

Kies uw gewenste accessoire voor uw light tube

Wenst u uw lighttube ook in de avonduren te gebruiken? Laat deze dan voorzien van een halogeen inbouwset of energiezuinige LED verlichting. Wilt u juist een keer geen daglicht ontvangen via de daglichtbuis? Omdat u wilt uitslapen of een presentatie wilt geven? Kies dan voor onze daglichtdimmer van natriumkalium glas met een speciale anti-reflectielaag. Hiermee bepaalt u zelf wanneer de light tube open of dicht is. Welke voordelen Blue Performance biedt, weet u inmiddels. Wenst u te kiezen voor een meer voordelige oplossing tegen warmteverlies? Ga dan voor onze dubbele diffuser. Ook deze zorgt voor minder warmteverlies en is geschikt voor in ‘low-energy’ huizen. Onze op maat gemaakte dakopstanden zijn vervaardigd van hetzelfde materiaal als uw dak. Ze zorgen voor langdurige prestaties. Bent u overtuigd van onze light tubes en hun accessoires? Benader ons!

Schakel ons in als u een light tube wenst

Heeft u interesse in een light tube in uw dak of wand? Neem contact met ons op voor gratis daglichtadvies. Hiermee krijgt u een goed beeld van de daglichtopbrengst in uw situatie. We helpen u graag vrijblijvend bij het uitzoeken van de juiste lighttube voor in uw situatie en voor uw daglichtwensen. U bereikt ons door te bellen naar 0346-769098, stuur een mail naar info@intura.nl of vul ons online contactformulier in. Dan beschikt u straks ook over uw gewenste light tubes!