Duurzaam

Een luchtdicht daglichtsysteem met Lightway Blue Performance

Met de gepatenteerde Blue Performance maakt Lightway haar daglichtsystemen geschikt voor de hoogste isolatie-eisen voor de duurzame en energiezuinige bouw. Bovendien is de Blue Performance een uniek antwoord op het het probleem van condensatie in de daglichtbuis, waarbij de daglichtopbrengst optimaal blijft.

De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of drievoudig glas (gevuld met argongas), geintegreerd in een polystereen (XPS) isolatieplaat. Lightway heeft daarmee een unieke oplossing die de isolatie van de daglichtbuis hermetisch integreert in de isolatielaag, waarmee de koudebrug echt wordt opgeheven.

Met daglichtsystemen leveren we een goede bijdrage aan het terugdringen van ons energiegebruik, door gratis daglicht toe te passen in onze leef- en werkruimtes. En Lightway gaat nog een stap verder. Een met de Blue Performance uitgeruste daglichtbuis van Lightway levert een zeer hoge daglichtopbrengst zonder verlies van warmte in koude maanden of ongewenste warmtewinst in de warme maanden.

Luchtdichtheidsmetingen (blowerdoortests), waaronder in het eerst passief gebouwde woonzorgcentrum van Nederland (Mijande, Vroomshoop), laten zien dat een goed geinstalleerde Lightway met Blue Performance een perfect luchtdichting waarborgt. Daarmee wordt dus onnodig energieverlies voorkomen.

Lightway Blue Performance, koudebrugonderbreker en isolatie element

Voordelen Blue Performance

  • Geen condensproblemen
  • Uitstekende luchtdichte isolatie in en rond de daglichtbuis. Dus geen energieverlies
  • De Rc-waarde van uw dak blijft behouden
  • Nog inbraakveiliger door dubbel of tripelglas in en rond de buis
  • Geen ongewenste warmtetoename op warme zomerdagen
  • Geen warmteverlies in de winter
  • Extra geluidsisolerend

Met de gepatenteerde Blue Performance maakt Lightway haar daglichtsystemen tot een volwaardig bouwproduct voor de passieve bouw. Daarmee is Lightway het standaard daglichtsysteem in de passieve woning- en utiliteitsbouw.

Hoeveel elektriciteit besparen twee geselecteerde Lightway modellen gedurende hun levensduur van minimaal 45 jaar?

1 Lightway 400HP Crystal bespaart gemiddeld 26.000 KWh.
1 Lightway 800 Silver bespaart gemiddeld 66.000 KWh.

Hoeveel CO2 uitstoot wordt bespaard gedurende de levensduur van de geselecteerde Lightway modellen?

1 Lightway 400HP Crystal bespaart gemiddeld 25 ton CO2.
1 Lightway 800 Silver bespaart gemiddeld 66 ton CO2.

Hoeveel steenkool hoeft niet te worden gewonnen, getransporteerd en verbrand gedurende de levensduur van minimaal 45 jaar van de modellen?

1 Lightway 400HP Crystal bespaart gemiddeld 41.000kg steenkool.
1 Lightway 800 Silver bespaart gemiddeld 106.000kg steenkool.