Light Tubes

Lightway Crystal Dome

De light tube met jarenlang daglichtplezier!

Er zijn vele benamingen voor een daglichtbuis, zoals light tube, lichtkoker, spiegelbuis, daglichtspot, zontunnel et cetera. Hoe ze ook genoemd worden, ze beogen allemaal het zelfde doel. Meer daglicht in huis of werkplek brengen waar ramen dit niet kunnen of niet gewenst zijn. Hoe de light tubes van Lightway dit doen met de vijf verschillende modellen wordt op deze pagina uitgelegd. En vooral ook wat de lichtbuizen zo uniek maakt in vergelijking met de andere systemen in de markt. Waarom blijft de lichtopbrengst van deze systemen tientallen jaren gelijk, een unieke prestatie.

Hoe werken de light tubes van Lightway?

De kristalglazen koepel op het dak vangt daglicht op en leidt dit de hoogreflecterende daglichtbuis in, waarna het daglicht door de diffuser optimaal in de te verlichten ruimte wordt verspreid. Lightway levert op de lichtdoorlatende en reflecterende onderdelen van een daglichtbuis een unieke hoogstaande kwaliteit, die men bij andere daglichtsystemen niet vindt: kristalglazen koepel en glazen diffuser in plaats van kunststof. En een vaste zilver- en silicium oxidelaag in de daglichtbuis in plaats van opgeplakte folie.

Op het dak: Lightway Silver

Daarnaast heeft Lightway ook nog een unieke gepatenteerde oplossing (Blue Performance) ontwikkeld tegen het probleem van de koudebrug die een lichtbuis zonder Blue Performance kan vormen. De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of tripel anti-reflecterend glas en Argongas. Deze kouderbugonderbreker wordt aangebracht in de isolatieschil van dak of muur. De thermische brug wordt hiermee geheel opgeheven en condensproblemen worden hiermee dus voorkomen.

Op het dak: Lightway Silver

Daglichtbuis: 25 jaar garantie op spiegeloppervlak

De spiegelende oppervlakte van de daglichtbuis heeft een gerichte reflectiewaarde bij een richthoek van 45 graden van 98%. Dit zorgt ervoor dat het daglicht optimaal door de buis naar de diffuser wordt geleid resulterend in een maximale lichtopbrengst. Bovendien kunnen met een dergelijk gladde spiegelbuis grote afstanden worden gerealiseerd voor daglichttransport.

Het superreflecterende oppervlak van de lichtbuis is te danken aan het gebruik van de vacuüm plasma techniek waarbij een hoogreflecterende laag op de aluminium grondlaag wordt aangebracht. Belangrijkste plasma bestanddelen zijn zilver en silicium. Hierdoor ontstaat een homogeen, superreflecterend, flexibel en mechanisch duurzaam oppervlak. Kwalitatief zo hoogwaardig dat de fabrikant wel 25 jaar garantie geeft op het spiegelende oppervlak van uw Lightway daglichtsysteem.

De Lightway diffuser

De plafondplaat (diffuser) is gemaakt van natriumkalium glas met een speciale antireflectielaag. Deze laag voorkomt dat het licht terug de buis in kaatst. De Lightway diffuser bezit daarmee het vermogen om het daglicht door te laten, te versterken, richten en gelijkmatig te verdelen, zonder het gezonde en natuurlijke kleurlichtspectrum negatief te beïnvloeden.

Productoverzicht

Lightway Crystal serie
Lightway Crystal Daglichtbuizen. Een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis (met opgedampt ziver en silicium) en een lichtdiffuser van natrium-kaliumglass. De Crystal serie […]
Lightway Silver serie
Speciaal voor de grotere projecten en utiliteitsbouw heeft Lightway de Silver serie ontwikkeld. Met de 800 brengt Lightway een van de grootste diameters op de markt van daglichtbuizen […]
Lightway Blue Performance
Duurzaam bouwen met Blue Performance Met de unieke gepatenteerde Blue Performance levert Lightway het enige echte antwoord op het probleem van condensatie in […]
Accessoires
Inbouwverlichting Wilt u de Lightway ook ’s avonds gebruiken? Lightway biedt u de keuze uit een halogeen inbouwset of een energiezuinige LED verlichting. Dimmer En als het daglicht […]