Over ons

Lightway daglichtbuis voor weldadig daglicht overal in huis

Een Lightway daglichtbuis of daglichtsysteem transporteert écht daglicht naar elke gewenste ruimte in huis, zonder gebruik van elektriciteit. We voelen ons beter en gezonder door een echte daglichtbeleving. 

Elk pand heeft ze wel, de donkere plekken met weinig daglicht ver van ramen of lichtstraten. Het donkere trappenhuis, die hoek in de woonkamer die niet wordt gebruikt door gebrek aan licht of de slechtverlichte inpandige vertrekken zonder ramen als badkamer, inloopkast, toilet of kelder.

Lightway biedt met haar daglichtbuizen de oplossing en verlicht donkere plekken met écht daglicht zonder gebruik van elektrische verlichting. De techniek van daglichtgeleiding werd al door de oude Egyptenaren toegepast om ruimten diep in de piramiden te verlichten. Met innovatieve technologie en hoogwaardige producten heeft Lightway de daglichtbuis geperfectioneerd. En daar plukt u de verlichte vruchten van door een daglichtsysteem met optimale lichtsterkte, ook op bewolkte dagen.

De daglichtbuis met kristalglazen koepel, een duurzame oplossing voor gezond daglicht

Hoeveel betalen we aan elektriciteit om overdag onze woon- en werkplekken te verlichten? Is dat nog wel van deze tijd waarin we alles willen doen om energieverbruik terug te dringen? Met daglichtbuizen van Lightway hoeven overdag de lampen niet meer aan. De daglichtspots zorgen voor natuurlijk en gezond daglicht.

En wat te denken van werkplekken waar we de hele dag onder TL-verlichting werken? Hoe komen we toch aan die vermoeide ogen aan het einde van de dag? Concentratieproblemen door gebrek aan daglicht? De Arbo weet al lang dat mensen ziek kunnen worden van werken onder kunstlicht. Maar zijn uw werkplekken al aangepast aan de Arbo eisen voor voldoende daglicht? Verhoog het welzijn door voldoende daglicht te brengen op de donkere werkplek.

Lightway
 • Fantastisch advies, snelle levering (voorrad) en een overtroffen resultaat ten opzichte van de verwachting.

  Reyer uit De Meern
 • LW300 + Blue performance Zelfmontage. Zeer goed systeem en beter door de glazen kap schoner en niet mat verwerend zoals kunstof. gemonteerd in juni 2018 afgemonteerd september 2018. late beoordeling zodat de donkere wintermaanden mee gewaardeerd zijn. Werkt perfect en geeft ook op de wat donkere dagen nog extra daglicht. de verdeling van het licht is zeer goed. Montage heeft wat tijd en aandacht nodig maar is niet heel erg moeilijk. Contact met Lightway is zeer correct en vriendelijk verlopen.

  Peter uit Bergen op Zoom
 • Na een telefoontje dat er vliegjes in ons systeem zaten is een medewerker persoonlijk bij ons thuis geweest om de installatie van onze twee systemen te controleren. Al snel bleek dat de glazen kap niet geheel aansloot op de buizen. Dit was, door externe installateur, niet voldoende gemonteerd. Door medewerker van Lightway Nederland is dit vakkundig hersteld zodat de glazen kappen nu strak aansluiten op de buizen.
  Goede service, ook jaren na aanschaf en een persoonlijke benadering…top.

  Peter uit Bilthoven
 • Het lichtopbrengst valt mij tegen, ik had hier meer van verwacht.

  Henny uit Vledder
 • Kort schakelen, snel handelen. Prima product, werkt uitstekend. Montage handleiding kan wel iets duidelijker.

  Wim uit Oud-Beijerland
 • Montagetips voor de aannemer waren heel welkom. De initieel gegeven prijs was even onduidelijk, maar werd goed opgelost.

  Yoox uit Utrecht
 • Zelf geplaatst in december 2017 met behulp van een vriend die dakdekker is. Product overtreft mijn verwachtingen. Geen seconde spijt van deze keus. Leverancier zeer klantvriendelijk. Communicatie per email en telefoon heel goed, snel en effectief; ook na de koop! Bochten goed op rechte stuk laten aansluiten vroeg wel wat aandacht, maar dit is zeker geen reden om te twijfelen over de oplossing. Product en leverancier van harte aanbevolen! Veel plezier met uw oplossing!

  Sjaak uit LW600, Blue Performance, Anders
 • Eerst georienteerd op internet voor daglichtsystemen en zo bij de Dylightcompany terecht gekomen. Zeer prettig advies maar we twijfelden enorm aan de hoeveelheid systemen en toen is er iemand bij ons thuis gekomen. Helemaal top. De montage verliep vlot en ook de nazorg. Het laatste vind ik het belangrijkste, hoe gaat het na de aanschaf. We kunnen de daylightcompany van harte aanbevelen en zijn ontzettend blij met onze 2 daglichtsystemen.

  Sylvia uit Huizen
 • Super advies, deskundig uitgelegd. Zou er zo weer een kopen maar dat zal overbodig zijn.

  Anouk uit Breda
 • Bij de aanbouw van onze keuken zijn wij vergeten om een lichtkoepel te plaatsen. Ons aanrechtblad is achterin de keuken en niet bij het raam. Hierdoor is onze keuken vrij donker, we hebben wel witte kastjes maar ook een zwart aanrechtblad. We hadden altijd licht aan boven het aanrechtblad en ook boven de baldakijn. Wij hebben de Lightway in onze keuken geplaatst. Net naast de baldakijn en zo hebben we veel meer licht op het aanrechtblad gekregen. Hij paste net tussen 2 balken in. Een geweldige oplossing. Wij zijn heel blij met de Lightway daglicht koepel. Zeker aan te raden, het werkt perfect.. MVG Hugo Stuurman.

  Hugo uit Waddinxveen

De lichtbuis voor jarenlang daglichtplezier

Lightway daglichtbuizen brengen verfrissend en kleurecht daglicht in ruimtes waar ramen dit niet (voldoende) kunnen. De mogelijkheden in de woning zijn haast onbeperkt.

Dankzij de kristalglazen koepels en hoogwaardige spiegelbuizen kan het daglicht vele meters en met verschillende bochten tot diep in de woning worden getransporteerd. Een kristalglazen koepel is bovendien ongevoelig voor aanslag, krassen en verkleuring door UV-straling. Dit zorgt dat er over 30 jaar nog evenveel daglicht door de Lightway lichtkoker binnen komt als vandaag na installatie.

De installatie van Lightway daglichtsystemen is relatief eenvoudig en vergt geen aanpassing in de constructie van uw dak.

Lightway projecten in de media

De daglichtsystemen van Lightway worden naast woningen veelvuldig toegepast in diverse grote projecten, zoals scholen, kantoren, openbare ruimten, zoals Station Deventer. Diverse media hebben hier regelmatig aandacht aan besteed in diverse artikelen in de vakbladen.

Producten

Lightway

Crystal Serie

Een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis (met opgedampt ziver en silicium) en een lichtdiffuser van natrium-kaliumglass.

Lightway

Silver Serie

Speciaal voor de grotere projecten en utiliteitsbouw heeft Lightway de Silver serie ontwikkeld. Met de 800 brengt Lightway een van de grootste diameters op de markt van daglichtbuizen.

Lightway

Blue Performance

Duurzaam bouwen met Blue Performance Met de unieke gepatenteerde Blue Performance levert Lightway het enige echte antwoord op het probleem van condensatie in daglichtbuizen.

Lightway

Accessoires

Wilt u de Lightway ook ’s avonds gebruiken? Lightway biedt u de keuze uit een halogeen inbouwset of een energiezuinige LED verlichting.