Passief bouwen

Blue Performance: luchtdichte koudebrugonderbreking


Duurzaam Bouwen met Blue Performance, waarmee Lightway de toepassing van daglichtsystemen mogelijk maakt in de passieve huizen.

Normale daglichtsystemen zijn ongeschikt voor de toepassing in passieve huizen, aangezien de coëfficiënt van de thermische doorlaatbaarheid ontoereikend zijn voor de strikte normen voor passieve huizen. Duitse architecten, ontwerpers en bouwbedrijven konden niet met daglichtbuizen werken vanwege hoge eisen me betrekking tot warmteverlies standaarden.

Dankzij de twee modellen van de Blue Performance isolatie-elementen is Lightway de standaard geworden in daglichttoetreding in passieve huizen in Duitsland.

De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of driedubbel glas, geïntegreerd in een polystyreen (XPS) isolatie plaat. Lightway is daarmee de enige producent die de isolatie van de daglichtbuis hermetisch integreert in de isolatielaag, waarmee de koudebrug echt wordt doorbroken.

Lightway
 • Fantastisch advies, snelle levering (voorrad) en een overtroffen resultaat ten opzichte van de verwachting.

  Reyer uit De Meern
 • LW300 + Blue performance Zelfmontage. Zeer goed systeem en beter door de glazen kap schoner en niet mat verwerend zoals kunstof. gemonteerd in juni 2018 afgemonteerd september 2018. late beoordeling zodat de donkere wintermaanden mee gewaardeerd zijn. Werkt perfect en geeft ook op de wat donkere dagen nog extra daglicht. de verdeling van het licht is zeer goed. Montage heeft wat tijd en aandacht nodig maar is niet heel erg moeilijk. Contact met Lightway is zeer correct en vriendelijk verlopen.

  Peter uit Bergen op Zoom
 • Na een telefoontje dat er vliegjes in ons systeem zaten is een medewerker persoonlijk bij ons thuis geweest om de installatie van onze twee systemen te controleren. Al snel bleek dat de glazen kap niet geheel aansloot op de buizen. Dit was, door externe installateur, niet voldoende gemonteerd. Door medewerker van Lightway Nederland is dit vakkundig hersteld zodat de glazen kappen nu strak aansluiten op de buizen.
  Goede service, ook jaren na aanschaf en een persoonlijke benadering…top.

  Peter uit Bilthoven
 • Het lichtopbrengst valt mij tegen, ik had hier meer van verwacht.

  Henny uit Vledder
 • Kort schakelen, snel handelen. Prima product, werkt uitstekend. Montage handleiding kan wel iets duidelijker.

  Wim uit Oud-Beijerland
 • Montagetips voor de aannemer waren heel welkom. De initieel gegeven prijs was even onduidelijk, maar werd goed opgelost.

  Yoox uit Utrecht
 • Zelf geplaatst in december 2017 met behulp van een vriend die dakdekker is. Product overtreft mijn verwachtingen. Geen seconde spijt van deze keus. Leverancier zeer klantvriendelijk. Communicatie per email en telefoon heel goed, snel en effectief; ook na de koop! Bochten goed op rechte stuk laten aansluiten vroeg wel wat aandacht, maar dit is zeker geen reden om te twijfelen over de oplossing. Product en leverancier van harte aanbevolen! Veel plezier met uw oplossing!

  Sjaak uit LW600, Blue Performance, Anders
 • Eerst georienteerd op internet voor daglichtsystemen en zo bij de Dylightcompany terecht gekomen. Zeer prettig advies maar we twijfelden enorm aan de hoeveelheid systemen en toen is er iemand bij ons thuis gekomen. Helemaal top. De montage verliep vlot en ook de nazorg. Het laatste vind ik het belangrijkste, hoe gaat het na de aanschaf. We kunnen de daylightcompany van harte aanbevelen en zijn ontzettend blij met onze 2 daglichtsystemen.

  Sylvia uit Huizen
 • Super advies, deskundig uitgelegd. Zou er zo weer een kopen maar dat zal overbodig zijn.

  Anouk uit Breda
 • Bij de aanbouw van onze keuken zijn wij vergeten om een lichtkoepel te plaatsen. Ons aanrechtblad is achterin de keuken en niet bij het raam. Hierdoor is onze keuken vrij donker, we hebben wel witte kastjes maar ook een zwart aanrechtblad. We hadden altijd licht aan boven het aanrechtblad en ook boven de baldakijn. Wij hebben de Lightway in onze keuken geplaatst. Net naast de baldakijn en zo hebben we veel meer licht op het aanrechtblad gekregen. Hij paste net tussen 2 balken in. Een geweldige oplossing. Wij zijn heel blij met de Lightway daglicht koepel. Zeker aan te raden, het werkt perfect.. MVG Hugo Stuurman.

  Hugo uit Waddinxveen

Blue Performance

Het Lightway Blue Performance type 0.6 isolatie element is uitgevoerd met dubbel HR+glas (Argongas gevuld), en is in de meeste gevallen al het juiste isolatie-element voor passiefhuis toepassingen. Voor extremere isolatie-eisen kan tevens worden gekozen voor Blue Performance type 0.4, uitgerust met driedubbel glas (Argongas gevuld). Deze kunnen ondermeer worden toegepast om koelhuizen te voorzien van daglicht.

Het element is op elke gewenste plek in de daglichtbuis te plaatsen zodat deze wordt aangepast aan de isolatie laag van het dak.

Beide typen Blue Performance zijn verkrijgbaar voor de modellen Lightway Crystal 300HP en 400HP en Lightway Silver 600 en 800.

Hoeveel elektriciteit besparen twee geselecteerde Lightway modellen gedurende hun levensduur van minimaal 45 jaar?

1 Lightway 400HP Crystal bespaart gemiddeld 26.000 KWh.
1 Lightway 800 Silver bespaart gemiddeld 66.000 KWh.

Hoeveel CO2 uitstoot wordt bespaard gedurende de levensduur van de geselecteerde Lightway modellen?

1 Lightway 400HP Crystal bespaart gemiddeld 25 ton CO2.
1 Lightway 800 Silver bespaart gemiddeld 66 ton CO2.

Hoeveel steenkool hoeft niet te worden gewonnen, getransporteerd en verbrand gedurende de levensduur van minimaal 45 jaar van de modellen?

1 Lightway 400HP Crystal bespaart gemiddeld 41.000kg steenkool.
1 Lightway 800 Silver bespaart gemiddeld 106.000kg steenkool.

Producten

Lightway

Crystal Serie

Een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis (met opgedampt ziver en silicium) en een lichtdiffuser van natrium-kaliumglass.

Lightway

Silver Serie

Speciaal voor de grotere projecten en utiliteitsbouw heeft Lightway de Silver serie ontwikkeld. Met de 800 brengt Lightway een van de grootste diameters op de markt van daglichtbuizen.

Lightway

Blue Performance

Duurzaam bouwen met Blue Performance Met de unieke gepatenteerde Blue Performance levert Lightway het enige echte antwoord op het probleem van condensatie in daglichtbuizen.

Lightway

Accessoires

Wilt u de Lightway ook ’s avonds gebruiken? Lightway biedt u de keuze uit een halogeen inbouwset of een energiezuinige LED verlichting.