Passief bouwen

Blue Performance: luchtdichte koudebrugonderbreking


Duurzaam Bouwen met Blue Performance, waarmee Lightway de toepassing van daglichtsystemen mogelijk maakt in de passieve huizen.

Normale daglichtsystemen zijn ongeschikt voor de toepassing in passieve huizen, aangezien de coëfficiënt van de thermische doorlaatbaarheid ontoereikend zijn voor de strikte normen voor passieve huizen. Duitse architecten, ontwerpers en bouwbedrijven konden niet met daglichtbuizen werken vanwege hoge eisen me betrekking tot warmteverlies standaarden.

Dankzij de twee modellen van de Blue Performance isolatie-elementen is Lightway de standaard geworden in daglichttoetreding in passieve huizen in Duitsland.

De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of driedubbel glas, geïntegreerd in een polystyreen (XPS) isolatie plaat. Lightway is daarmee de enige producent die de isolatie van de daglichtbuis hermetisch integreert in de isolatielaag, waarmee de koudebrug echt wordt doorbroken.

Blue Performance

Het Lightway Blue Performance type 0.6 isolatie element is uitgevoerd met dubbel HR+glas (Argongas gevuld), en is in de meeste gevallen al het juiste isolatie-element voor passiefhuis toepassingen. Voor extremere isolatie-eisen kan tevens worden gekozen voor Blue Performance type 0.4, uitgerust met driedubbel glas (Argongas gevuld). Deze kunnen ondermeer worden toegepast om koelhuizen te voorzien van daglicht.

Het element is op elke gewenste plek in de daglichtbuis te plaatsen zodat deze wordt aangepast aan de isolatie laag van het dak.

Beide typen Blue Performance zijn verkrijgbaar voor de modellen Lightway Crystal 300HP en 400HP en Lightway Silver 600 en 800.

Hoeveel elektriciteit besparen twee geselecteerde Lightway modellen gedurende hun levensduur van minimaal 45 jaar?

1 Lightway 400HP Crystal bespaart gemiddeld 26.000 KWh.
1 Lightway 800 Silver bespaart gemiddeld 66.000 KWh.

Hoeveel CO2 uitstoot wordt bespaard gedurende de levensduur van de geselecteerde Lightway modellen?

1 Lightway 400HP Crystal bespaart gemiddeld 25 ton CO2.
1 Lightway 800 Silver bespaart gemiddeld 66 ton CO2.

Hoeveel steenkool hoeft niet te worden gewonnen, getransporteerd en verbrand gedurende de levensduur van minimaal 45 jaar van de modellen?

1 Lightway 400HP Crystal bespaart gemiddeld 41.000kg steenkool.
1 Lightway 800 Silver bespaart gemiddeld 106.000kg steenkool.