Daglicht systemen

De daglicht systemen van Lightway

Bent u op zoek naar daglicht systemen die daglicht in uw afgesloten ruimte kunnen brengen? Dan bent u aan het juiste adres bij Lightway. Wij zijn dé specialist op het gebied van daglicht systemen. Wij verkopen namelijk verschillende soorten light tubes. De modellen die wij verkopen, zijn in vrijwel iedere ruimte toepasbaar. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden die wij bieden? Of wenst u direct een light tube aan te schaffen? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij geven u graag meer informatie over de producten van Lightway.

Daglicht in huis brengen met Lightway

Een daglichtbuis wordt heel veel verschillende soorten namen gegeven. Men noemt het product bijvoorbeeld een light tube, lichtkoker, spiegelbuis, daglichtspot of zonnetunnel. De producten dienen allemaal voor hetzelfde doel. Ze hebben namelijk de functie om daglicht in een (afgesloten) ruimte te brengen. Een daglicht oograam wordt vaak geplaatst wanneer er geen ramen geplaatst kunnen worden in een ruimte of wanneer ramen niet gewenst zijn. De light tube van Lightway is dan een ideale oplossing. Wij bieden verschillende modellen die kleine en grote ruimtes optimaal kunnen verlichten. Het is een uniek product dat niet te vergelijken is met andere daglicht systemen op de markt. Wij geven u in deze tekst graag meer informatie over het product.

Een lichtopbrengst die tientallen jaren gelijk blijft

Wat maakt onze light tubes zo uniek? Een Lightway daglicht koker in uw (plat) dak is bijzonder, omdat de lichtopbrenst van het systeem tientallen jaren gelijk blijft. Maar hoe blijft de lichtopbrengst van de lichtkokers optimaal? De kristalglazen koepel wordt op het dak geplaatst en vangt met al het daglicht op. Het opgevangen daglicht wordt daarna in de hoogreflecterende daglichtbuis geleid. De diffuser zorgt tenslotte voor een optimale verspreiding van het licht in de ruimte.

Light tubes

Duurzaam

Techniek

Welke materialen gebruiken wij voor de lichttubes?

Op welke manier zijn onze lichttubes gemaakt? Het daglicht oograam heeft verschillende lichtdoorlatende en reflecterende onderdelen van een bijzondere hoogwaardige kwaliteit. De kwaliteit komt u in ieder geval niet zomaar tegen bij andere daglicht systemen. Met het systeem kan er daglicht in een afgesloten ruimte worden gebracht. Die kwaliteit wordt gerealiseerd door het gebruik van de beste materialen. Zo is de koepel gemaakt van kristalglas en de diffuser van glas. Lichtkokers bij andere producenten worden vaak gemaakt van kunststof. Tevens wordt de daglichtbuis uitgevoerd met een vaste zilver- en silicium oxidelaag. Bij veel andere producten maakt men gebruik van een opgeplakte folie.

Wat onze daglichtbuizen nog meer uniek maakt

Niet alleen de kwaliteit van de materialen is uniek. Wij kunnen onze licht tubes namelijk ook uitvoeren met een gepatenteerde oplossing voor de koudebrug die in een daglichtkoker kan ontstaan. Wij hebben deze oplossing de Blue Performance genoemd. De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of tripel anti-reflecterend glas en Argongas. Onze specialisten brengen deze koudebrugonderbreker aan in de isolatieschil van het dak of de muur. Door een koudebrugonderbreker toe te voegen, kunnen wij de thermische brug helemaal opheffen. Tevens kunnen condensproblemen zo worden voorkomen.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Producten met een uitstekende kwaliteit

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van ons product en daarom kunnen wij u 25 jaar garantie op het spiegeloppervlak van de buis geven. Gaat er binnen die 25 jaar iets onverhoopt kapot? Dan kunt u altijd bij de fabriek terecht voor vervanging. Dat de light tube van hoogwaardige kwaliteit is, ziet u terug in het feit dat het spiegelende oppervlakte een gerichte reflectiewaarde bij een richthoek van 45 graden van 98% heeft. Dit geeft de koker de mogelijkheid om het daglicht op een optimale manier naar de diffuser te geleiden. Op deze manier kan het daglichttransport over grote afstanden plaatsvinden middels het zeer gladde oppervlak van de spiegelbuis. Zo komt het daglicht uiteindelijk in uw afgesloten ruimte terecht.

De productie van het reflecterende oppervlak van de lichtbuis

Ook het reflecterende oppervlak van de lichtkoker wordt op een speciale manier gemaakt. Dit wordt gedaan met een speciale vacuüm plasma techniek. Hierbij wordt een hoog reflecterende laag op de aluminium grondlaag aangebracht. De bestanddelen van dit plasma zijn onder andere van zilver en silicium. Door het oppervlak op deze manier te behandelen, ontstaat een homogeen, super reflecterend, flexibel en mechanisch duurzaam oppervlak. Bent u inmiddels overtuigd van de kwaliteit van onze daglicht koker voor een (plat) dak? Onze fabrikant geeft u graag 25 jaar garantie op het spiegelende oppervlak van de daglicht systemen. Het is een duurzaam product waar u nog jaren plezier van zult hebben.

Specificaties van de Lightway diffuser

De lichttube bestaat uit nog meer onderdelen en materialen. Zo is de plafondplaat of diffuser bijvoorbeeld gemaakt van natrium-kalium glas met een speciale anti-reflectielaag. De anti-reflectielaag zorgt ervoor dat het licht niet kan worden teruggekaatst in de buis. De diffuser van de lichttube is in staat om het daglicht volledig door te laten, te versterken, te richten en gelijkmatig te verdelen over de ruimte die verlicht moet worden. Hierbij voorkomt de diffuser dat het gezonde en natuurlijke kleurlichtspectrum negatief beïnvloed wordt.

Profiteer straks van echt daglicht dankzij de lichtbuis

Waar wij vaak de term solar tube gebruiken, kan het zijn dat u op onze website of elders andere begrippen ziet staan. Zo noemt de één het een light tube, lichtbuis, lichtkoker of een lichtstraat, terwijl de ander gewend is te spreken over een zonnetunnel, spiegelbuis of daglichtspot. De naam maakt echter weinig uit. Het gaat om het doel: zonlicht transporteren via een lichtbuis, zonder elektriciteit. Wij leggen u graag uit hoe onze solar tubes precies werken. Gaandeweg zult u ontdekken waarin onze solartubes verschillen met die van andere aanbieders. Zo levert onze solartube decennialang een blijvende hoge lichtopbrengst op, terwijl andere lichtbuizen elk jaar verminderen in kwaliteit.

Daglicht systemen voor iedere toepassing

Wij verkopen daglicht systemen voor iedere toepassing. U heeft bij ons de keuze uit zes verschillende modellen. In deze tekst informeren wij u graag verder over de verschillende series en modellen die wij verkopen. Zo hebben wij de Lightway Crystal serie, de Silver serie en de Blue Performance. Wat zijn de toepassingen en voordelen van de verschillende lichttubes? Hoe kan een daglicht oograam licht brengen in uw afgesloten ruimte? En kunnen ze ook voor natuurlijk licht zorgen in grote ruimtes? Wij beantwoorden al uw vragen. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

Daglicht kokers in een (plat) dak met de Crystal serie

De Crystal serie is de eerste lijn met lichtkoepels die wij verkopen. De Crystal light tubes zijn uitgevoerd met een koepel die is gemaakt van Boheems kristal, met een vaste spiegelbuis. In de spiegelbuis is onder andere zilver en silicium aangebracht voor een super reflecterend oppervlak. Ten slotte hebben de lichttubes in deze serie een lichtdiffuser van natrium-kaliumglas. De modellen in de Crystal serie zijn de Crystal 200 HP, de Crystal 300 HP, de Crystal HP 400 en de Crystal 600 HP.

Specificaties van de Crystal 200 HP

De Crystal 200 HP is het eerste model uit de Crystal serie. De HP200 is ideaal voor het brengen van daglicht in een kleine afgesloten ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een toilet of smalle gang waar mensen doorheen kunnen wandelen. Heeft u een kleine entree of kastruimte die verlicht moet worden? Ook dan is dit model heel geschikt. Hij zorgt namelijk voor een optimale lichtreflectie in de kleine ruimtes. Zelfs tijdens de bewolkte wintermaanden brengt hij voldoende daglicht in uw huis of pand.

Specificaties van de Crystal 300 HP

In de Crystal lijn vindt u ook de Crystal 300 HP. Net als de HP200 is de HP300 heel geschikt voor het verlichten van kleinere ruimtes. U kunt hem het beste toepassen in halruimtes, badkamers, toiletten en bergruimtes. Heeft u een aanrecht of werkblad in uw keuken die u verlicht wil hebben met natuurlijk daglicht? De HP300 is ideaal. Ook tijdens de bewolkte winterdagen geeft hij genoeg licht in uw ruimtes.

Specificaties van de Crystal 400 HP en de 600 HP

De Crystal 400 HP is het derde model in de Crystal lijn. De HP400 heeft een grotere diameter dan de HP200 en HP300. Hij brengt daglicht in een afgesloten ruimte of een donkere hoek in uw woonkamer of uitbouw. Het daglicht oograam is prima te gebruiken in grotere halruimtes, traphallen, toiletten en badkamers. Het zorgt ook voor een fijne hoeveelheid natuurlijk licht boven uw werk- of leesplek, bureau, eettafel en bank. Denkt u dat de HP400 te weinig daglicht brengt in de ruimte die u wilt verlichten? Dan kan de HP600 een juiste oplossing zijn. De 600 HP is weer een groter model dan zijn voorgangers. Hij heeft een diameter van 52 centimeter. Wilt u meer te weten komen over de verschillende modellen in de Crystal lijn? Of wilt u direct een van deze daglicht systemen aanschaffen? Benader ons dan en wij helpen u graag verder.

Daglicht in een grote (afgesloten) ruimte

Bent u de eigenaar van een grote werkplek of ruimte waarbij de modellen uit de Crystal serie niet genoeg lichtopbrengst bieden? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Wij hebben speciaal een serie ontwikkeld voor grote ruimtes. Deze serie bevat lichtkokers die een grotere lichtopbrengst hebben. Door die eigenschap kunnen zij ook worden toegepast in ruimtes als kantoren, fabrieken en magazijnen. Deze serie heet de Silver lijn. In deze lijn vindt u zelfs een light tube met een van de grootste diameters op de markt! De modellen in Silver serie het Silver 600 en de Silver 800.

De Silver 600

Het eerste daglicht oograam is de LW600. Het is een light tube die zeer veel natuurlijk daglicht bij u binnen kan brengen. Het maakt niet uit of het een bewolkte winterdag is, u heeft nog steeds voldoende licht in uw werkplek of leeshoek. U bent dus niet genoodzaakt om overdag een elektrisch licht aan te zetten. Heeft u een winkel, kantoor of hoog trappenhuis? Dan zult u zeer veel profijt hebben van deze daglichtbuis. Wenst u uw make-up aan te brengen bij natuurlijk licht in uw badkamer? Met deze daglicht systemen is het geen probleem! De LW600 is zelfs in staat van om lange afstandsbuizen van wel 20 meter te verlichten!

De Silver 800

De Silver 800 is de grootste lichttube die u op de markt kunt vinden! De LW800 is gemaakt voor hoge daglichtwaarden in gebouwen in elk seizoen en in elke weerconditie. Het model kan heel goed worden gebruikt in kantoren, winkels of de gezondheidszorg. Daarnaast is hij ideaal voor een optimale daglichttoetreding in fabriekshallen, magazijnen en warenhuizen. Ook in huizen kan dit daglicht oograam prima worden toegepast. De daglicht kokers kunnen in een plat dak worden geplaatst en bijvoorbeeld een zwembad, een keuken of grote woonruimte met daglicht verrijken. Ten slotte kan de LW800 verlichten bij hoge plafonds en tot wel 30 meter via meerdere bochten.

Passiefhuis bouwen met Blue Performance

Naast de Silver en Crystal serie, bieden wij ook de zogenaamde Blue Performance. Met de Blue Performance hebben wij een oplossing gevonden voor het probleem van condensatie in daglichtbuizen. Door zijn isolerende werking is hij ook zeer geschikt voor de duurzame en energiezuinige bouw. Dus wenst u uw woning of pand passief te bouwen? Dan kunt u ook gebruik maken van onze lichtkoker met Blue Performance. Blue Performance is een gepatenteerd isolatie-element met dubbel of zelfs driedubbel glas. Dit glas is geïntegreerd in een polystyreen (XPS) isolatieplaat. Lightway is het enige bedrijf die de isolatie van de daglichtbuis hermetisch kan integreren in de isolatielaag. Op deze manier kunnen wij de koudebrug in de koker doorbreken. Blue Performance voldoet daarmee aan de strengste eisen van het passiefhuis principe.

Blue Performance met een u-waarde van 0.6 en 0.4

De daglicht systemen die uitgevoerd zijn met Blue Performance, hebben de laagste u-waarden in de markt. Ga bijvoorbeeld voor het Blue Performance 0.6 isolatie element. Dit isolatie element is uitgevoerd met dubbel HR+ glas. Met dit glas heeft het systeem een isolatie u-waarde van 0.6 W/m²K. Deze waarde voldoet aan de norm voor het passiefhuis bouwen. Naast de 0.6 verkopen wij ook het daglicht oograam 0.4. Dit model is uitgerust met driedubbel glas en heeft een waarde van 0.4 W/m²K. Wanneer u dit wenst, kunt u het Blue Performance element is op elke gewenst plek in uw daglichtbuis plaatsen. Deze kan ook worden aangepast aan de isolatielaag van het dak.

De voordelen van de Blue Performance

Om u nog meer duidelijkheid te geven over de voordelen van de Blue Performance, zetten wij ze graag voor u op een rij:

  • Condenswaterlekkages worden voorkomen
  • In de winter gaat geen warmte verloren via de daglichtbuis
  • In de zomer komt er geen ongewenste zonnewarmte binnen
  • Er ontstaan geen natte plafonds of muren met schimmelplekken
  • De daglichtbuizen voldoen aan de standaarden voor passiefhuis bouwen

Benader ons wanneer u behoefte heeft aan meer informatie over de Blue Performance.

Benader ons voor meer informatie over de daglicht systemen

Wenst u meer te weten te komen over onze daglicht systemen? Of wilt u direct een nieuwe daglicht koker in uw (plat) dak? Dan kunt u op onze hulp rekenen. Bel naar 0346-769098, stuur een mail naar info@lightwaynederland.nl of vul ons online contactformulier in. Wij brengen dan graag het daglicht in uw afgesloten ruimte!