Daglicht verlichting in huis

Op een unieke manier daglicht in huis brengen

Heeft u behoefte aan meer daglicht in uw huis? Dan hebben wij van Lightway de oplossing voor u! Wij verkopen namelijk voor iedere ruimte een passende light tube die op een natuurlijke manier daglicht verlichting in uw huis of pand brengt. Heeft u interesse gekregen in de mogelijkheden van onze light tubes? Of wilt u direct een van onze light tubes aanschaffen? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij geven u graag meer informatie over de mogelijkheden van de verschillende Lightway producten.

Het unieke product van Lightway

Er bestaan heel veel namen voor een daglichtbuis. Hij wordt bijvoorbeeld light tube, lichtkoker, spiegelbuis, daglichtspot of zonnetunnel genoemd. Al deze producten hebben hetzelfde doel. Ze zorgen namelijk voor meer daglicht in uw huis of werkplek. Het gaat hierbij vaak om plekken waar geen ramen geplaatst kunnen worden of waar ramen niet gewenst zijn. Wanneer dit ook bij u het geval is, bieden wij van Lightway de oplossing. Wij hebben namelijk de light tubes in zes verschillende modellen. Wij informeren u graag verder over deze modellen en waarom de lichtbuizen van Lightway zo uniek zijn in vergelijking met andere systemen die op de markt te vinden zijn. Hoe kunnen wij op een unieke manier daglicht in huis binnen brengen?

Lightway
 • Fantastisch advies, snelle levering (voorrad) en een overtroffen resultaat ten opzichte van de verwachting.

  Reyer uit De Meern
 • LW300 + Blue performance Zelfmontage. Zeer goed systeem en beter door de glazen kap schoner en niet mat verwerend zoals kunstof. gemonteerd in juni 2018 afgemonteerd september 2018. late beoordeling zodat de donkere wintermaanden mee gewaardeerd zijn. Werkt perfect en geeft ook op de wat donkere dagen nog extra daglicht. de verdeling van het licht is zeer goed. Montage heeft wat tijd en aandacht nodig maar is niet heel erg moeilijk. Contact met Lightway is zeer correct en vriendelijk verlopen.

  Peter uit Bergen op Zoom
 • Na een telefoontje dat er vliegjes in ons systeem zaten is een medewerker persoonlijk bij ons thuis geweest om de installatie van onze twee systemen te controleren. Al snel bleek dat de glazen kap niet geheel aansloot op de buizen. Dit was, door externe installateur, niet voldoende gemonteerd. Door medewerker van Lightway Nederland is dit vakkundig hersteld zodat de glazen kappen nu strak aansluiten op de buizen.
  Goede service, ook jaren na aanschaf en een persoonlijke benadering…top.

  Peter uit Bilthoven
 • Het lichtopbrengst valt mij tegen, ik had hier meer van verwacht.

  Henny uit Vledder
 • Kort schakelen, snel handelen. Prima product, werkt uitstekend. Montage handleiding kan wel iets duidelijker.

  Wim uit Oud-Beijerland
 • Montagetips voor de aannemer waren heel welkom. De initieel gegeven prijs was even onduidelijk, maar werd goed opgelost.

  Yoox uit Utrecht
 • Zelf geplaatst in december 2017 met behulp van een vriend die dakdekker is. Product overtreft mijn verwachtingen. Geen seconde spijt van deze keus. Leverancier zeer klantvriendelijk. Communicatie per email en telefoon heel goed, snel en effectief; ook na de koop! Bochten goed op rechte stuk laten aansluiten vroeg wel wat aandacht, maar dit is zeker geen reden om te twijfelen over de oplossing. Product en leverancier van harte aanbevolen! Veel plezier met uw oplossing!

  Sjaak uit LW600, Blue Performance, Anders
 • Eerst georienteerd op internet voor daglichtsystemen en zo bij de Dylightcompany terecht gekomen. Zeer prettig advies maar we twijfelden enorm aan de hoeveelheid systemen en toen is er iemand bij ons thuis gekomen. Helemaal top. De montage verliep vlot en ook de nazorg. Het laatste vind ik het belangrijkste, hoe gaat het na de aanschaf. We kunnen de daylightcompany van harte aanbevelen en zijn ontzettend blij met onze 2 daglichtsystemen.

  Sylvia uit Huizen
 • Super advies, deskundig uitgelegd. Zou er zo weer een kopen maar dat zal overbodig zijn.

  Anouk uit Breda
 • Bij de aanbouw van onze keuken zijn wij vergeten om een lichtkoepel te plaatsen. Ons aanrechtblad is achterin de keuken en niet bij het raam. Hierdoor is onze keuken vrij donker, we hebben wel witte kastjes maar ook een zwart aanrechtblad. We hadden altijd licht aan boven het aanrechtblad en ook boven de baldakijn. Wij hebben de Lightway in onze keuken geplaatst. Net naast de baldakijn en zo hebben we veel meer licht op het aanrechtblad gekregen. Hij paste net tussen 2 balken in. Een geweldige oplossing. Wij zijn heel blij met de Lightway daglicht koepel. Zeker aan te raden, het werkt perfect.. MVG Hugo Stuurman.

  Hugo uit Waddinxveen

Hoe de light tubes daglicht in huis brengen

Wat de light tubes van Lightway zo uniek maakt, is dat de lichtopbrengst van deze systemen tientallen jaren gelijk blijft. Maar hoe werken onze light tubes precies? Wij leggen u het graag uit. Wanneer u de kristalglazen koepel op het dak laat plaatsen, vangt de koepel het daglicht op. Het daglicht in huis wordt vervolgens in de hoogreflecterende daglichtbuis geleid, waarna het door de diffuser optimaal in de ruimte wordt verspreid.

De materialen die wij gebruiken voor onze lichttubes

Waar zijn onze daglichtbuizen van gemaakt? De lichttubes van Lightway bezitten lichtdoorlatende en reflecterende onderdelen van een unieke hoogstaande kwaliteit. Een kwaliteit die u bij andere daglichtsystemen niet tegenkomt. Het is dus een unieke manier om daglicht in uw huis te brengen. De koepel is gemaakt van kristalglas en de diffuser van glas. Bij veel andere bedrijven worden de koepel en de diffuser gemaakt van kunststof. Daarnaast heeft onze daglichtbuis een vaste zilver- en silicium oxidelaag in de daglichtbuis, terwijl bij andere producten gebruik wordt gemaakt van een opgeplakte folie.

Wat onze daglichtbuizen nog unieker maakt

Naast deze speciale materialen die op een bijzondere manier daglicht verlichting in huis brengen, heeft Lightway ook een unieke gepatenteerde oplossing ontwikkeld tegen het probleem van de koudebrug die een buis kan ontstaan. Deze gepatenteerde oplossing wordt ook wel de Blue Performance genoemd. De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of tripel anti-reflecterend glas en Argongas. Deze koudebrugonderbreker wordt aangebracht in de isolatieschil van het dak of de muur. Met deze koudebrugonderbreker wordt de thermische brug helemaal opgeheven en worden eventuele condensproblemen voorkomen.

Een product met een uitstekende kwaliteit

Omdat wij zeker zijn over de kwaliteit van onze daglichtbuis, geven wij u 25 jaar garantie op het spiegeloppervlak van de buis. Dus wanneer er binnen 25 jaar onverhoopt iets kapot gaat aan uw light tube, kunt u gerust bij ons aankloppen. Het spiegelende oppervlakte van de light tube heeft een gerichte reflectiewaarde bij een richthoek van 45 graden van 98%. Op deze manier kan de buis op een optimale manier het daglicht naar de diffuser geleiden. Tevens hebben wij het mogelijk gemaakt dat er grote afstanden kunnen worden gerealiseerd voor daglichttransport door het zeer gladde oppervlak van de spiegelbuis. Het zorgt zo voor helder daglicht in huis op plekken waar het normaal niet kan komen.

Het reflecterende oppervlak van de lichtbuis

Hoe is dit super reflecterende oppervlak van de lichtbuis gemaakt? Het ultra reflecterende oppervlak van de lichtbuis wordt gemaakt met behulp van een vacuüm plasma techniek waarbij een hoog reflecterende laag op de aluminium grondlaag wordt aangebracht. De belangrijkste bestanddelen van dit plasma zijn zilver en silicium. Op deze manier ontstaat een homogeen, super reflecterend, flexibel en mechanisch duurzaam oppervlak. De kwaliteit van het product wordt op deze manier zo hoog, dat de fabrikant wel 25 jaar garantie geeft op het spiegelende oppervlak van uw Lightway daglichtsysteem. U bent dus verzekerd van een duurzaam product waar u nog jaren plezier van zult hebben.

De Crystal serie

De eerste serie van lichttubes is de Crystal serie. De daglichtbuizen in deze serie hebben een koepel die is gemaakt van Boheems kristal, met een vaste spiegelbuis. Deze spiegelbuis bevat zilver en silicium voor een super reflecterend oppervlak. Tevens zijn de producten in deze serie uitgevoerd met een lichtdiffuser van natrium-kaliumglas. In de Crystal serie vindt u vier verschillende modellen: de Crystal 200 HP, de Crystal 300 HP, de Crystal HP 400 en de Crystal 600 HP. Ieder model heeft zijn eigen toepassing, waar wij u graag verder over informeren.

De Crystal 200 HP

Het eerste model uit de Crystal serie is de Crystal 200 HP. Deze lichttube is heel geschikt voor het verlichten van kleine ruimtes. U kunt hierbij denken aan een toilet of bijvoorbeeld een smalle gang waar uw bezoekers doorheen lopen. Tevens kan dit model worden toegepast in een kleine entree of kastruimte. Door de optimale lichtreflectie zorgt deze kleine lichttube zelfs tijdens bewolkte wintermaanden voor voldoende daglicht in uw huis of pand.

De Crystal 300 HP

Het tweede model uit de Crystal serie die wij verkopen, is de Crystal 300 HP. De 300 HP is zeer geschikt voor het verlichten van kleinere ruimtes. Hij kan bijvoorbeeld worden geplaatst in halruimtes, badkamers, toiletten en bergruimtes. Ook in een keuken kan de HP300 uitstekend worden gebruikt om het aanwezige aanrecht of werkblad goed te verlichten met natuurlijk licht. Net als HP200 heeft u ook tijdens de bewolkte winterdagen voldoende daglicht in huis met dit model.

De Crystal 400 HP en 600 HP

Het derde model in de Crystal lijn is de Crystal 400 HP. Dit model is weer net wat groter dan dan de HP200 en HP300 en is ideaal voor het verlichten van een donkere hoek in uw woonkamer of een uitbouw. Daarnaast zorgt het voor natuurlijk daglicht verlichting in grotere halruimtes, traphallen, toiletten en badkamers. Wilt u graag voldoende daglicht in huis brengen boven uw werk- en leesplek? Of wenst u een mooie lichtinval boven uw bureau, eettafel of bank? Dan is de HP400 ideaal. Wanneer de HP400 te weinig daglicht voor u oplevert, is de HP600 misschien een optie. De 600 HP is nog groter dan de andere modellen in de Crystal serie. Hij heeft namelijk een diameter van 52 centimeter. Neem contact op met een van onze specialisten, wanneer u behoefte heeft aan nog meer informatie over de Crystal serie of een van de modellen in deze lijn. Zij vertellen u graag meer over de toepassing en montage van het product.

Andere series die wij verkopen

Bent u tot de conclusie gekomen dat de modellen uit de Crystal serie niet voldoende aansluiten bij uw behoeftes? Heeft u bijvoorbeeld een grotere ruimte die verlicht moet worden? Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij bieden namelijk ook een andere serie waarin u modellen vindt met meer lichtopbrengst. Deze light tubes zijn bijvoorbeeld toepasbaar in grote ruimtes, kantoren, fabrieken en magazijnen. De serie met dit type lichttube heet de Silver serie. De Silver lijn heeft lichttubes met een van de grootste diameters op de markt! De modellen die u in de Silver serie vindt, zijn de Silver 600 en 800.

De Silver 600

De LW600 is een light tube die zeer veel natuurlijk daglicht in huis kan brengen. Zelfs bij een bewolkte winterdag heeft u nog voldoende licht om op uw werkplek of in uw leeshoek bezig te zijn, zonder dat u overdag elektrisch licht nodig heeft. Zeker grote ruimtes als een winkel, kantoor, hoge trappenhuizen kunnen heel veel profijt hebben van deze daglichtbuis. Maar hij is ook heel geschikt voor het binnenbrengen van een natuurlijke lichtinval in huis. Zelfs in de winter hoeft uw licht dan niet aan! Heeft u een grote badkamer? Of wenst u lange afstandsbuizen van wel 20 meter te verlichten? Dan is de LW600 ideaal!

De Silver 800

De Silver 800 is een model dat gemaakt is voor hoge daglichtwaarden in gebouwen in elk seizoen en in elke weerconditie. Hij kan bijvoorbeeld toegepast worden in kantoren, winkels of de gezondheidszorg. Tevens kunnen fabriekshallen, magazijnen en warenhuizen profiteren van daglichttoetreding van de Silver 800. Het model is ook geschikt om daglicht in huis te brengen. U kunt hierbij denken aan het verlichten van zwembaden, keukens waar men veel daglicht wenst of grote woonruimtes. Wanneer u een hoog plafond heeft, is dit model uiterst geschikt. De lengte van de daglichtbuis kan namelijk wel 30 meter zijn, met gebruik van meerdere bochten.

Duurzaam bouwen met Blue Performance

De laatste serie met lichtkoepels die u bij Lightway kunt vinden is de speciale Blue Performance lijn. De Blue Performance is de enige echte oplossing voor het probleem van condensatie in daglichtbuizen. Daarnaast is dit type heel geschikt voor duurzame en energiezuinige bouw. Hij kan dus heel goed toegepast worden in passieve gebouwen en huizen. Het gepatenteerde Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of zelfs driedubbel glas, dat is geïntegreerd in een polystyreen (XPS) isolatieplaat. Ons bedrijf is daarom de enige productie die de isolatie van de daglichtbuis hermetisch kan integreren in de isolatielaag. Hiermee wordt de koudebrug echt doorbroken. Met de Blue Performance wordt voldaan aan de strengste eisen van het passiefhuis principe. Passiefhuizen worden extreem goed geïsoleerd en dit model lichttube sluit daar naadloos bij aan.

Blue Performance met u-waarde 0.6 en 0.4

De daglichtbuizen met Blue Performance hebben de laagste u-waarden in de markt. Wij hebben bijvoorbeeld de Blue Performance 0.6 isolatie element. Deze is uitgevoerd met dubbel HR+ glas. Hiermee krijgt het hele systeem een isolatie u-waarde van 0.6 W/m²K. Een waarde die voldoet aan de normen bij passiefhuis bouwen. Het tweede Blue Performance model is de 0.4. De 0.4 is uitgerust met driedubbel glas en heeft een waarde van 0.4 W/m²K. Het Blue Performance element is op elke gewenst plek in uw daglichtbuis te plaatsen, zodat deze ook kan worden aangepast aan de isolatielaag van het dak.

De voordelen van de Blue Performance op een rij

Wij zetten nog eens de voordelen van de Blue Performance voor u op een rij:

 • Condenswaterlekkages worden voorkomen
 • In de winter gaat geen warmte verloren via de daglichtbuis
 • In de zomer komt er geen ongewenste zonnewarmte binnen
 • Er ontstaan geen natte plafonds of muren met schimmelplekken
 • De daglichtbuizen voldoen aan de standaarden voor passiefhuis bouwen

Neem contact op voor meer informatie over de verschillende voordelen van dit type daglichtbuis.

Laat ons voor daglicht in huis zorgen

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden die wij bieden om daglicht in huis te brengen? Of wilt u direct een light tube aanschaffen? Neem dan contact met ons op via 0346-769098, stuur een mail naar info@lightwaynederland.nl of vul ons online contactformulier in. Met onze producten geniet u van prachtige daglicht verlichting in huis!

Producten

Lightway

Crystal Serie

Een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis (met opgedampt ziver en silicium) en een lichtdiffuser van natrium-kaliumglass.

Lightway

Silver Serie

Speciaal voor de grotere projecten en utiliteitsbouw heeft Lightway de Silver serie ontwikkeld. Met de 800 brengt Lightway een van de grootste diameters op de markt van daglichtbuizen.

Lightway

Blue Performance

Duurzaam bouwen met Blue Performance Met de unieke gepatenteerde Blue Performance levert Lightway het enige echte antwoord op het probleem van condensatie in daglichtbuizen.

Lightway

Accessoires

Wilt u de Lightway ook ’s avonds gebruiken? Lightway biedt u de keuze uit een halogeen inbouwset of een energiezuinige LED verlichting.