Licht koker

Schaf een licht koker aan

Bent u op zoek naar kwalitatieve lichtkokers? Neem dan contact op met Lightway. Ook voor uw situatie en pand hebben wij een geschikte licht koker. Met een lichtkoker geniet u van écht daglicht in uw huis of bedrijfspand. Elektriciteit is hiervoor niet nodig. Kortom, lichtkokers zijn duurzaam en energiezuinig. Zo energiezuinig zelfs, dat ze voldoen aan de hoogste isolatie-eisen voor ‘low-energy’ en passieve woningen. Neem contact met ons op als u interesse heeft in een licht koker.

Ontdek de werking van onze lichtkokers

Waar u ook daglicht wenst in uw pand, een Lightway licht koker zorgt ervoor. Dit scheelt u enorm veel elektriciteit, omdat u geen lampen meer hoeft te gebruiken. Deze oplossing is niet alleen aantrekkelijk en prachtig, het is ook nog eens heel erg gezond. Daglicht is namelijk erg belangrijk voor onze gezondheid. Het is niet voor niets dat we ons stukken prettiger en gezonder voelen als we in contact staan met zonlicht, dan wanneer we in een donkere hoek zitten. Leven en werken onder daglicht in plaats van onder lampen geeft een veel fijnere beleving. Beschikt u dus over een donkere inloopkast, wc, badkamer, trappenhuis, kelder of hoek in de woonkamer? Verrijk deze dan met onze lichtkokers. Lees verder en ontdek de vele voordelen van een lichtkoker.

Lightway
 • Fantastisch advies, snelle levering (voorrad) en een overtroffen resultaat ten opzichte van de verwachting.

  Reyer uit De Meern
 • LW300 + Blue performance Zelfmontage. Zeer goed systeem en beter door de glazen kap schoner en niet mat verwerend zoals kunstof. gemonteerd in juni 2018 afgemonteerd september 2018. late beoordeling zodat de donkere wintermaanden mee gewaardeerd zijn. Werkt perfect en geeft ook op de wat donkere dagen nog extra daglicht. de verdeling van het licht is zeer goed. Montage heeft wat tijd en aandacht nodig maar is niet heel erg moeilijk. Contact met Lightway is zeer correct en vriendelijk verlopen.

  Peter uit Bergen op Zoom
 • Na een telefoontje dat er vliegjes in ons systeem zaten is een medewerker persoonlijk bij ons thuis geweest om de installatie van onze twee systemen te controleren. Al snel bleek dat de glazen kap niet geheel aansloot op de buizen. Dit was, door externe installateur, niet voldoende gemonteerd. Door medewerker van Lightway Nederland is dit vakkundig hersteld zodat de glazen kappen nu strak aansluiten op de buizen.
  Goede service, ook jaren na aanschaf en een persoonlijke benadering…top.

  Peter uit Bilthoven
 • Het lichtopbrengst valt mij tegen, ik had hier meer van verwacht.

  Henny uit Vledder
 • Kort schakelen, snel handelen. Prima product, werkt uitstekend. Montage handleiding kan wel iets duidelijker.

  Wim uit Oud-Beijerland
 • Montagetips voor de aannemer waren heel welkom. De initieel gegeven prijs was even onduidelijk, maar werd goed opgelost.

  Yoox uit Utrecht
 • Zelf geplaatst in december 2017 met behulp van een vriend die dakdekker is. Product overtreft mijn verwachtingen. Geen seconde spijt van deze keus. Leverancier zeer klantvriendelijk. Communicatie per email en telefoon heel goed, snel en effectief; ook na de koop! Bochten goed op rechte stuk laten aansluiten vroeg wel wat aandacht, maar dit is zeker geen reden om te twijfelen over de oplossing. Product en leverancier van harte aanbevolen! Veel plezier met uw oplossing!

  Sjaak uit LW600, Blue Performance, Anders
 • Eerst georienteerd op internet voor daglichtsystemen en zo bij de Dylightcompany terecht gekomen. Zeer prettig advies maar we twijfelden enorm aan de hoeveelheid systemen en toen is er iemand bij ons thuis gekomen. Helemaal top. De montage verliep vlot en ook de nazorg. Het laatste vind ik het belangrijkste, hoe gaat het na de aanschaf. We kunnen de daylightcompany van harte aanbevelen en zijn ontzettend blij met onze 2 daglichtsystemen.

  Sylvia uit Huizen
 • Super advies, deskundig uitgelegd. Zou er zo weer een kopen maar dat zal overbodig zijn.

  Anouk uit Breda
 • Bij de aanbouw van onze keuken zijn wij vergeten om een lichtkoepel te plaatsen. Ons aanrechtblad is achterin de keuken en niet bij het raam. Hierdoor is onze keuken vrij donker, we hebben wel witte kastjes maar ook een zwart aanrechtblad. We hadden altijd licht aan boven het aanrechtblad en ook boven de baldakijn. Wij hebben de Lightway in onze keuken geplaatst. Net naast de baldakijn en zo hebben we veel meer licht op het aanrechtblad gekregen. Hij paste net tussen 2 balken in. Een geweldige oplossing. Wij zijn heel blij met de Lightway daglicht koepel. Zeker aan te raden, het werkt perfect.. MVG Hugo Stuurman.

  Hugo uit Waddinxveen

Geniet van jarenlang daglicht met een licht koker

Er bestaan verschillende benamingen voor een daglichtbuis. Wij gebruiken vaak de termen licht koker of light tube, maar er wordt ook wel gesproken over de daglichtspot, de spiegelbuis en de zontunnel. Ongeacht de naam, het doel is steeds hetzelfde. Meer daglicht brengen in een woning of op een werkplek. Juist daar waar geen ramen zitten of aangebracht kunnen worden. Wilt u meer weten over onze lichtkokers? Waar ze zoal uit bestaan? En bent u benieuwd waarin Lightway zich onderscheidt van andere producenten van lichtbuizen? Lees dan verder. Dat de lichtopbrengst van onze lichtkokers wel tientallen jaren gelijk blijft, is al een mooi beginpunt!

Waar bestaan lichtkokers precies uit?

Elke lichtkoker van Lightway bestaat uit een kristalglazen koepel, een hoogreflecterende lichtkoker en een diffuser. Het daglicht wordt opgevangen door de koepel. De hoogreflecterende daglichtbuis stuurt het daglicht vervolgens door naar de diffuser. De diffuser verspreidt het licht tot slot optimaal in de te verlichten ruimte. Wat ons onderscheidt van andere aanbieders in lichtkokers, is de hoogstaande kwaliteit van de reflecterende en lichtdoorlatende onderdelen van onze licht koker. Onze koepel en diffuser zijn namelijk gemaakt van respectievelijk kristalglas en glas. Andere partijen maken hun producten van kunststof. In onze lichtkoker zit bovendien een vaste oxidelaag van zilver en silicium, waar andere bedrijven enkel opgeplakte folie aanbrengen in hun daglichtbuizen.

Producten

Lightway

Crystal Serie

Een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis (met opgedampt ziver en silicium) en een lichtdiffuser van natrium-kaliumglass.

Lightway

Silver Serie

Speciaal voor de grotere projecten en utiliteitsbouw heeft Lightway de Silver serie ontwikkeld. Met de 800 brengt Lightway een van de grootste diameters op de markt van daglichtbuizen.

Lightway

Blue Performance

Duurzaam bouwen met Blue Performance Met de unieke gepatenteerde Blue Performance levert Lightway het enige echte antwoord op het probleem van condensatie in daglichtbuizen.

Lightway

Accessoires

Wilt u de Lightway ook ’s avonds gebruiken? Lightway biedt u de keuze uit een halogeen inbouwset of een energiezuinige LED verlichting.

Ontdek de voordelen van het spiegeloppervlak

De spiegelende oxidelaag van onze licht koker heeft vele voordelen te bieden. Staat de richthoek in 45 graden afgesteld? Dan wordt er een gerichte reflectiewaarde van maar liefst 98% gerealiseerd. Dit betekent dat het daglicht optimaal door de koker naar de diffuser wordt geleid. Met een maximale lichtopbrengst als gevolg. Het gladde spiegeloppervlak van onze licht koker zorgt er bovendien dat er grote afstanden voor daglichttransport kunnen worden afgelegd. Om dit superreflecterende oppervlak te realiseren, wordt gebruik gemaakt van de vacuüm plasma techniek. Dit houdt in dat op de aluminium grondlaag een hoogreflecterende laag van zilver en silicium wordt aangebracht. Het oppervlak is daardoor flexibel, homogeen en mechanisch duurzaam. Kortom, een geheel van optimale kwaliteit. Vandaar dat u er maar liefst 25 jaar garantie op krijgt.

Ga voor gezond en duurzaam

Het is niet zo vreemd dat we steeds meer gestimuleerd worden ons energieverbruik te verlagen. De kosten om onze woon- en werkplekken met lampen te verlichten, kunnen namelijk erg hoog oplopen. Door te kiezen voor onze lichtkokers, zet u alvast een grote stap in de goede richting. Immers, vanwege het zonlicht dat uw licht koker verspreidt, hoeft u overdag geen lampen meer aan te maken. Dit is niet alleen zeer energiezuinig en duurzaam, het is ook nog eens erg gezond. Want door een hele dag te werken en te wonen onder bijvoorbeeld TL-verlichting, kunt u verschillende klachten krijgen. Denk aan hartproblemen, concentratieproblemen, stress, moeheid en een lagere weerstand. Houd uw woon- en werkplek dus gezond door over te stappen op onze efficiënte lichtkokers.

Lightway

Profiteer van de voordelen van onze lichtkokers

Wij wijzen u graag op enkele belangrijke voordelen van onze lichtkokers. Zo levert een lichtkoker u onder andere het volgende op:

 • U geniet van maar liefst 25 jaar fabrieksgarantie
 • Een ruime keuze uit vijf diameters voor elk type dak of wand
 • Geen koudebrug, hermetische isolatie dankzij de ‘Blue Performance’
 • Lichtkokers uit de Crystal serie zijn al te verlengen tot 16m met bochten tot 90°
 • Onze kristalglazen koepels zijn ongevoelig voor aanslag, krassen en verkleuring

Weet u al welk soort licht koker u gemonteerd wenst te hebben in uw woning of werkplek? Wij bieden namelijk verschillende series aan. Lees verder voor meer informatie over ons aanbod aan lichtkokers.

Kies uw gewenste serie lichtkokers

Wij kunnen onze kokers in 3 varianten aanbieden. We hebben de:

 • Lightway Crystal serie
 • Lightway Silver serie
 • Lightway Blue Performance

Voor daglicht in een kantoor- of woonruimte kunt u onze basis licht koker gebruiken, de Lightway Crystal. Deze bestaan uit een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis en een lichtdiffuser van natrium-kaliumglas. Voor de utiliteitsbouw of een ander groot project is de Lightway Silver serie zeer geschikt. Deze hebben namelijk de grootste diameters op de markt. Als u warmteverlies en condensatie wilt tegengaan, raden wij u aan uw licht kokers te verrijken met onze gepatenteerde Blue Performance. Hiermee maakt u uw daglichtbuizen tevens geschikt voor passiefhuizen en duurzame, energiezuinige bouw.

Kom meer te weten over lichtkokers uit de Crystal serie

De Crystal serie bestaat uit vier modellen. Voor het verlichten van de wat kleinere ruimtes is er de Crystal 200 HP. Zelfs bij bewolking, geeft de 200 HP voldoende licht voor ruimtelijke oriëntatie in bijvoorbeeld uw entree, corridor, kastruimte of toilet. Voor het verlichten van de wat grotere badkamers, toiletten, halruimtes en bergruimtes is de Crystal 300 HP geschikt. Bovendien kan deze prima geplaatst worden in uw keuken om uw werkblad of aanrecht te verlichten met daglicht. Voor een nog grotere badkamer, halruimte of bijvoorbeeld een traphal, is het verstandig een Crystal 400 HP aan te schaffen. Ook biedt deze licht koker de oplossing voor boven uw bureau, bank of eettafel, voor bij uw lees- of werkplek en in een donkere hoek in uw woonkamer of kantoor. Wenst u nog meer daglicht? Kies dan voor de Crystal 600 HP. Deze geeft het allermeeste daglicht, vanwege een doorsnede van maar liefst 52cm.

Lees meer informatie over de lichtkokers uit de Silver serie

Wij begrijpen dat u voor in uw kantoor, magazijn, trappenhuis, winkelruimte, ruime badkamer of keuken nog wat meer daglicht wenst. Daarom hebben we de Lightway Silver serie ontwikkeld. Bij deze licht kokers zijn de diameters nog groter dan die van de Crystal serie. Kies voor de Silver 600 als u zelfs op een zeer bewolkte winterdag over voldoende daglicht wilt beschikken om zorgeloos te kunnen lezen of werken. Zonder het gebruik van elektrisch licht uiteraard. Deze licht koker kan bovendien gebruikt worden voor zeer lange afstanden. Zo reiken deze afstandsbuizen tot wel 20 meter vanaf de koepel. Onze meest efficiënte licht koker is de Silver 800. In elk seizoen en onder elke weersconditie kan deze variant hoge daglichtwaarden transporteren. Ideaal dus voor in fabriekshallen, magazijnen, warenhuizen, kantoren, winkels en bijvoorbeeld de gezondheidszorg. Voor in woningen is deze licht koker ideaal voor in uw keuken, boven uw zwembad of in een grote woonruimte. En vanwege de zeer hoge performance en effectieve daglichttoetreding werken deze lichtkokers ook bij hoge plafonds optimaal. Deze daglichtbuis haalt een lengte van wel 30 meter, met meerdere bochten.

Verrijk uw licht koker met Blue Performance

Voor een optimale isolatie in uw lichtkoker, hebben wij onze Blue Performance ontwikkeld. Dit isolatie element bestaat uit dubbel of driedubbel anti-reflecterend glas en Argongas en is volledig in een polystyreen (XPS) isolatieplaat geïntegreerd. De koudebrug wordt hierdoor optimaal verbroken. Deze unieke oplossing, waarin de isolatie van de licht koker hermetisch wordt geïntegreerd in de isolatielaag, zult u niet snel vinden bij andere leveranciers in lichtkokers. Dankzij Blue Performance kunnen onze lichtkokers voldoen aan de strengste normen en eisen voor passiefhuizen. Ze zorgen dan namelijk voor een optimale isolatie. Fijn om te weten is dat onze kokers de laagste u-waarden in de markt van de daglichtproducten realiseren. De Blue Performance 0.6 creëert een u-waarde van 0.6 W/m²K en is voorzien van dubbel HR+glas. De Blue Performance 0.4 haalt een u-waarde van 0.4 W/m²K en is uitgerust met driedubbel glas. Overal in uw licht koker kunt u deze isolatie elementen plaatsen.

Ontdek de voordelen van een Blue Performance licht koker

Als u ervoor kiest uw lichtkoker te verrijken met onze Blue Performance isolatie elementen, dan staan u een hoop voordelen te wachten. Zo bent u er straks van verzekerd dat er:

 • In de zomer geen ongewenste zonnewarmte binnenkomt
 • Geen natte plafonds, muren of schimmelplekken ontstaan
 • In de winter geen warmte verloren gaat via de daglichtbuis
 • Geen condenswaterlekkages ontstaan en er dus geen schade ontstaat
 • Wordt voldaan aan de thermische isolatie eisen in passieve/‘low-energy’ huizen

Wilt u weten hoe en waar in uw licht koker u Blue Performance kunt laten aanbrengen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden, voordelen en toepassingen van Blue Performance.

Waar kan ik mijn gewenste lichtkokers plaatsen?

Waar u uw gewenste lichtkokers het beste kunt laten monteren, hangt af van diverse zaken. Denk ten eerste aan de seizoens- en weersomstandigheden. U wilt uw koepel immers niet op een plek laten installeren die om de paar dagen bedekt ligt met bladeren van bomen. Een tweede punt zijn factoren van de te verlichten ruimte. Zo willen wij graag van u weten hoe groot deze ruimte is en wat de functie ervan is. Als we dat weten, kunnen we u het beste helpen aan een optimaal passende licht koker. Een derde punt dat van belang is, is of uw koker in het dak of een wand gemonteerd moet worden. Laat ons daarom weten wat voor een daktype uw pand heeft. Is het een schuin dak, een plat dak en welk soort dakbedekking ligt erop? Kortom, geef al deze gegevens aan ons door, dan helpen wij u straks aan de meest geschikte lichtkoker.

Ontdek de accessoires voor onze lichtkokers

Om uw daglichtbeleving nog prettiger te maken, bieden we verschillende accessoires aan voor uw lichtbuizen. Denk aan:

 • Dimmers
 • Inbouwverlichting
 • Blue Performance
 • Dubbele diffuser
 • Op maat gemaakte dakopstanden

Lees verder of benader ons voor informatie over deze accessoires.

Wanneer is welke accessoire aan te bevelen?

Wilt u de ruimte, waarin u de licht koker laat aanbrengen, niet altijd volledig verlicht hebben? Schaf dan ook meteen een daglichtdimmer aan. Deze is gemaakt van natriumkalium glas met een speciale anti-reflectielaag. Met deze dimmer kunt u zelf bepalen wanneer u wel en geen daglicht wenst via uw licht koker. Wilt u juist ook de avond genieten van energiezuinig licht uit uw lichtkoker? Laat ons dan meteen inbouwverlichting in uw koker aanbrengen bij de installatie. U kunt kiezen uit een halogeen inbouwset of energiezuinige LED verlichting. Wat Blue Performance u zoal oplevert, heeft u hierboven kunnen lezen. Vindt u deze optie echter wat te prijzig? Onze dubbele diffuser is een beter betaalbare oplossing tegen warmteverlies. Hoewel de werking ervan iets minder efficiënt is dan bij Blue Performance, zijn ook kokers met onze dubbele diffuser geschikt voor ‘low-energy’ huizen. Kiest u voor op maat gemaakte dakopstanden, vanwege hun langdurige prestaties? Dan vervaardigen wij deze van hetzelfde materiaal als uw dak. Kortom, benader ons vandaag nog voor uw gewenste lichtkokers!

Neem contact met ons op voor een kwalitatieve licht koker

Bent u overtuigd van de vele voordelen van een licht koker? Maak een afspraak met ons, zodat wij u kunnen voorzien van gratis daglichtadvies. Wij zorgen er graag voor dat u straks geniet van een mooie daglichtopbrengst. Laat ons u helpen de juiste lichtkokers uit te zoeken voor uw daglichtwensen en situatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 0346-769098, stuur een mail naar info@intura.nl of vul ons online contactformulier in. Wij voorzien uw woning of werkplaats graag van een kwalitatieve licht koker!